Potraviny a nápoje

Nupreme BIO Moruše bílá 150 g

Značka: NUPREME

Moruše bílá v biokvalitě. Chutná a zdravá svačinka. Obsahuje pouze přírodní cukry (glukózu a fruktózu), není doslazovaná.

79
Ušetříte 17%

Původní cena:  95 Kč  ·  sleva 16 Kč

Cena za 100 g: 52,67 Kč

Nejnižší cena před slevou: 95 Kč

Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: Nupreme BIO Moruše bílá 150 g

50120276

Úvod

Moruše bílá je menší opadavý strom pocházející z Číny, který se v Evropě rozšířil v raném středověku. Daří se mu zejména v teplých středomořských oblastech. Původně sloužil jako potrava pro bource morušového. Plody moruše jsou tvarem podobné ostružinám. Jsou velmi sladké a citlivé na přepravu, proto se většinou setkáváme s jejich sušenou podobou. Sušením se zvyšuje koncentrace cukrů a ovoce se stává ještě sladším s až medovou příchutí.

Moruše jsou ideální a zdravou svačinou. Tato velmi chutná lahůdka obsahuje vysoké množství přírodních cukrů ve formě glukózy a fruktózy. Jsou bohaté na vitamin C, vitamin K a řadu minerálů (železo, vápník, draslík, hořčík), vlákninu a bílkoviny. Neobsahují žádný tuk. Moruše bílá příznivě ovlivňuje metabolismus glukózy.


Použití

Plody moruše se hodí jako přísada do ovocných salátů, cereálií, smoothie, dezertů, džemů, kompotů, čerstvého těsta, vloček, ořechů, jiného sušeného ovoce apod.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.