Registrovaný léčivý přípravek

Paralen Horký nápoj bez cukru 500 mg 12 sáčků

Značka: PARALEN

Ulevuje od bolesti různého původu a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu při chřipce, nachlazení a jiných infekčních onemocněních.

149
Doprava zdarma při nákupu nad 250 Kč. Platí pro všechny objednávky do 31.3.2024.

O produktu: Paralen Horký nápoj bez cukru 500 mg 12 sáčků

50134216

Úvod

Léčivý přípravek Paralen horký nápoj bez cukru působí proti bolesti různého původu a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu při chřipce, nachlazení a jiných infekčních onemocněních. Tento přípravek je určen pro dospělé a dospívající od 12 let věku.

Paralen ulevuje od bolesti různého původu:

  • bolesti hlavy
  • bolesti zubů
  • bolesti zad
  • menstruační bolesti
  • bolesti pohybového ústrojí provázející chřipku a nachlazení

Dávkování

Věk

Tělesná hmotnost

Jednotlivá dávka

Max. denní dávka

12–15 let

40–50 kg

1 sáček

6 sáčků

nad 15 let

≤ 50 kg

1 sáček

8 sáčků

> 50 kg

1–2 sáčky

Dospělým a dospívajícím (starším 15 let) se podávají 1-2 sáčky rozpuštěné v šálku horké (nikoli vařící) vody několikrát denně. Interval mezi jednotlivými dávkami by neměl být kratší než čtyři hodiny. Maximální denní dávka paracetamolu jsou 4 g (8 sáčků). Nejvyšší jednotlivá dávka pro pacienta s tělesnou hmotností do 50 kg je 500 mg paracetamolu (1 sáček). Maximální denní dávky podle věku a tělesné hmotnosti jsou uvedeny v tabulce. Při dlouhodobé léčbě (nad 10 dnů) nemá denní dávka překročit 2,5 g paracetamolu (5 sáčků). Nesmí se užít více než 8 sáčků během 24 hodin.

Dospívajícím ve věku od 12 do 15 let se podává 1 sáček rozpuštěný v šálku horké (nikoli vařící) vody v šestihodinových intervalech. V případě potřeby může být interval zkrácen na 4 hodiny, nicméně nesmí být překročena maximální denní dávka. Maximální denní dávky podle věku a tělesné hmotnosti jsou uvedeny v tabulce. Nesmí se užít více než 6 sáčků během 24 hodin.

Vzhledem k množství léčivé látky není přípravek určen pro děti do 12 let věku. Pokud nedojde do 3 dnů k ústupu obtíží (horečka, bolest) nebo naopak dojde ke zhoršení obtíží či se vyskytnou neobvyklé reakce, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem. Bez porady s lékařem neužívejte Paralen Horký nápoj bez cukru déle než 7 dní.


Složení

Léčivá látka: Paracetamolum. Jeden sáček obsahuje paracetamolum 500 mg.

Další složky: Povidon 25, maltodextrin (kukuřičný, pšeničný, bramborový nebo maniokový), dihydrát natrium-citrátu, monohydrát kyseliny citronové, kyselina vinná, citronové aroma v prášku K240 (kukuřičný nebo bramborový maltodextrin, koncentrovaná citrónová šťáva), draselná sůl acesulfamu, citronové aroma 610399E [přírodní a připravované aromatické látky, kukuřičný maltodextrin, modifikovaný kukuřičný škrob (E1450), butylhydroxyanisol (E320)], kyselina askorbová, kurkumin 0,65% (bez laktosy) [bramborový maltodextrin, polysorbát 80 (E433), propylenglykol (E1520), kurkumin (E100)].


Upozornění

Tento přípravek obsahuje paracetamol. Nepoužívejte jej současně s jinými léky obsahujícími paracetamol. Nepoužívejte tento přípravek, pokud trpíte jaterním onemocněním. Během léčby nepijte alkoholické nápoje, protože riziko poškození jater se může zvýšit. V období těhotenství a kojení užívejte Paralen Horký nápoj bez cukru pouze po poradě svým lékařem nebo lékárníkem. Kojící ženy jej mohou používat bez porady s lékařem 1 den. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí.

LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK, ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.