Doplněk stravy

AVITA Vitamin C Liposomal Plus 250 ml

Značka: AVITA

AVITA Vitamin C LIPOSOMAL PLUS obsahuje vitamin C v tekuté lipozomální formě, která umožňuje vysokou vstřebatelnost a využitelnost vitaminu C. Pro zdravou imunitu.

575

Cena za 100 ml: 230,00 Kč

FKSP
Produkt lze uhradit kartou FKSP Edenred card
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: AVITA Vitamin C Liposomal Plus 250 ml

50123435

Úvod

Objevte sílu vitaminu C v lipozomální formě. Vitamin C (kyselina askorbová) je ve vodě rozpustný vitamin nezbytný k životu a udržení tělesného zdraví. Lidé si ho nedovedou přirozeně vytvářet, musí ho přijímat potravou nebo dodávat formou doplňků stravy. Lipozomální forma je lépe vstřebatelná ve střevě a využitelná pro organismus, nezpůsobuje žaludeční nevolnost.

Účinky vitaminu C:

Vitamin C napomáhá normální funkci imunitního systému, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a příznivě ovlivňuje nervový systém a psychickou činnost. Chrání buňky před oxidačním stresem a napomáhá správnému energetickému metabolismu. Přispívá k normální tvorbě kolagenu, který podporuje správné fungování našich kostí, kůže, chrupavek, krevních cév, zubů a dásní. 

Proč volit lipozomální aplikaci?

Výhodou lipozomální aplikace je vysoká biologická dostupnost účinné látky pro lidský organismus. Lipozomální vitamin C je obalený lipozomy neboli mikročásticemi tuku. Tento ochranný obal zabezpečí, že molekula vitamínu C se dostane neporušená až do krve, odkud se snadno vstřebává přímo do buněk. Zdrojem lipozomů (lipidů) je geneticky nemodifikovaný slunečnicový lecitin. S každou dávkou lipozomálního vitamínu C tak zároveň dostanete do těla tuto cennou látku. Lecitin je základní stavební složkou buněčných membrán, vyskytuje se v důležitých tkáních (játra, mozek, srdce, svaly). Je zdrojem kyseliny linolové, která pomáhá udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi.


Dávkování

Dospělí užívají 2x denně 1 čajovou lžičku (2x denně 5 ml) – 1000 mg vitamínu C. Děti od 6 let užívají 1x denně 1 čajovou lžičku (5 ml) – 500 mg vitamínu C. Dětem od 3 do 6 let podávejte 1x denně ½ čajové lžičky (2,5 ml) – 250 mg vitamínu C.

Jednu dávku (1 čajovou lžičku) lipozomálního vitamínu C smíchejte např. s 1 dcl pomerančového džusu a vypijte. Nepijte jej přímo ze lžičky, protože je silně kyselý. Chuť lipozomálního vitamínu C se však v džusu téměř neutralizuje.


Složení

Kyselina L-askorbová – vitamín C 1000 mg, geneticky nemodifikovaný slunečnicový lecitin 1050 mg, demineralizovaná voda, sorban draselný v denní dávce.

Konzervant: Konzervace lipozomálního vitamínu C je nutná, jelikož bez ní by měl pouze několikadenní trvanlivost. Ke tomuto účelu jsme použili akceptovaný potravinářský konzervant sorban draselný, který zabraňuje šíření plísní a kvasinek v potravinách a pouze výjimečně může způsobit jemnou alergickou reakci u mimořádně citlivých jedinců.


Upozornění

Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Není určeno pro děti do 3 let. Uchovávejte mimo dosah dětí. Před otevřením dostatečně protřepejte, po otevření udržujte v chladničce. 


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.