Potraviny a nápoje

Labeta Univerzální směs bez lepku 550 g

Značka: LABETA

Univerzální směs pro přípravu pokrmů při bezlepkové dietě. Je vytvořena z kukuřičné a rýžové mouky a můžete ji použít všude tam, kde potřebujete mouku pšeničnou.

55

Cena za 1 kg: 100,00 Kč

Doprava zdarma při nákupu nad 250 Kč. Platí pro všechny objednávky do 21.4.2024.

O produktu: Labeta Univerzální směs bez lepku 550 g

50069326

Úvod

Univerzální směs pro přípravu pokrmů při bezlepkové dietě. Je vytvořena z kukuřičné a rýžové mouky a můžete ji bez problémů použít všude tam, kde potřebujete mouku pšeničnou. Až příště dostanete chuť na palačinky, pizzu či jiné dobroty, nemusíte již ztrácet čas mícháním bezlepkové mouky. Vyzkoušejte Labeta Univerzální směs bez lepku a hurá do vaření nebo pečení!

Hlavní vlastnosti:

  • vhodné na sladké i slané pečení
  • pro pečení koláčů, bábovek, dortů a cukroví
  • skvělé pro přípravu chleba, pizzy i kynutých knedlíků
  • bez laktózy a sóji
  • neobsahuje lepek

Složení

Bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová.

Guma guar – zvyšuje trvanlivost a zamezuje drobivosti pečiva, má rostlinný původ, je považována za bezpečnou látku; fosforečnany vápenaté – zlepšují kvalitu těsta, nejsou známy nežádoucí účinky, jsou považovány za bezpečnou látku; kyselina askorbová – má antioxidační účinky, zajišťuje snadnější zpracování těsta, vyrábí se z hroznového cukru, nemá žádné nežádoucí účinky při běžném příjmu; kyselina citronová – používá se jako konzervant, zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní a je považována za bezpečnou látku.


Použití

  • Kynuté knedlíky: 275 g směsi, 1 vejce, 7 g sušeného droždí, 5 g soli a 130–140 ml vody smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout 30–45 minut. Z těsta připravíme knedlík, necháme 10–15 minut kynout a poté vaříme v osolené vodě 8–10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8–10 minut z druhé strany.

  • Koláče: ze 7 g sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g směsi, 2 vejce, 150 g měkkého másla nebo margarínu a vypracujeme těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky cca 6 x 6 cm, čtverečky naplníme mákem, ořechy, tvarohem, marmeládou nebo povidly. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C.

  • Chléb: do domácí pekárny nalijeme 450–460 ml vlažné vody, přidáme 550 g směsi, 10 g sušeného nebo 30 g čerstvého droždí, 1 lžičku soli a cukru a 1 polévkovou lžíci oleje a kmínu. Zvolíme program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. „Základní“, „Rychlý“, “Sprint“ nebo „Gluten-free“.

  • Bábovka: 275 g směsi, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 kypřící prášek vhodný pro bezlepkovou dietu a šleháme elektrickým šlehačem 3–4 minuty do hladkého těsta. Pečeme při 160–170 °C, asi 45–50 minut.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.