Doplněk stravy

LACTOSOLV 30 tobolek

Přípravek Laktosolv obsahuje vysokou dávku enzymu laktázy, která štěpí mléčný cukr (laktózu) v tenkém střevě na jednoduché cukry glukózu a galaktózu.

275

Cena za 1 kus: 9,17 Kč

Doprava zdarma

O produktu: LACTOSOLV 30 tobolek

50122495

Úvod

Potřebujete usnadnit trávení laktózy při laktózové intoleranci? Mléčný cukr (laktóza) se přirozeně vyskytuje v mléčných výrobcích. V tenkém střevě se za normálních okolností štěpí enzymem laktázou na jednoduché cukry (glukózu a galaktózu), které jsou absorbovány do krevního řečiště. S věkem dochází k přirozenému poklesu tvorby laktázy. Při nedostatečné tvorbě laktázy se snižuje schopnost trávit mléko. Vzniká laktózová intolerance, kdy se nestrávená laktóza dostává do tlustého střeva a dráždí ho. Projevuje se nadýmáním, bolestmi břicha a průjmem. Přípravek Laktosolv obsahuje vysokou dávku enzymu laktáza. Enzym laktáza zlepšuje trávení laktózy u osob, které laktózy špatně tráví.


Dávkování

Užívejte 1-3 tobolky v závislosti na množství laktózy v konzumovaných potravinách / nápojích a zapijte je vodou. Jedna tobolka odbourá zhruba 29 g laktózy, což odpovídá přibližně ½ litru mléka. Tobolky nežvýkejte. Dávkování je nutné individuálně otestovat a přizpůsobit rozsahu laktózové intolerance a obsahu laktózy v jídle. S ohledem na to, že existují rozdíly v laktózové toleranci, by se postižení měli poradit s odborníky o funkci doplňku stravy v jejich jídelníčku.


Složení

17500 FCC enzymu laktázy v jedné tobolce. (FCC – jednotky v souladu s potravinovým chemickým kodexem Food Chemical Codex).

Maltodextrin, enzym: ß-Galaktosidáza (43,5 %), povrchové činidlo: hydroxypropylmethylcelulóza, chlorid sodný.


Upozornění

Není určeno jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Uchovávejte mimo dosah dětí.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.