Registrovaný léčivý přípravek

Paralen 500 mg 5 čípků

Značka: PARALEN

Snižuje horečku a tlumí mírné až středně silné bolesti. Výhodou čípků oproti tabletám je rychlejší nástup účinku bez zbytečného zatížení trávicího ústrojí.

79
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: Paralen 500 mg 5 čípků

50136628

Úvod

Paralen 500 čípky snižují horečku různého původu a ulevují od mírné až středně silné bolesti. Čípky jsou zvlášť vhodné pro nemocné se zažívacími obtížemi a pro pacienty, kteří užívají více léků současně. Výhodou přípravku Paralen 500 čípky proti tabletám je rychlejší nástup účinku bez zbytečného zatížení trávicího ústrojí. Jsou vhodnou alternativou i pro pacienty, kteří mají potíže s polykáním tablet. Přípravek je určen pro dospělé, dospívající a děti od 9 let s tělesnou hmotností nad 33 kg.

Paralen léčí bolesti mírné až středně silné intenzity:

  • bolesti hlavy a zubů
  • menstruační bolesti
  • neuralgii (bolest pociťovaná v průběhu nervu)
  • bolesti zad
  • bolesti svalů nebo kloubů nezánětlivého původu

Dávkování

Dospělí a dospívající (starší 15 let): 1-2 čípky přípravku Paralen 500 mg čípky podle potřeby několikrát denně v časových odstupech nejméně 4 hodin. Maximální denní dávka je 8 čípků, nejvyšší jednotlivá dávka jsou 2 čípky (tuto dávku by neměli používat pacienti s tělesnou hmotností nižší než 50 kg). Při dlouhodobé léčbě (nad 10 dnů) nepřekračujte denní dávku 5 čípků. Dospívající ve věku od 12 do 15 let: 1 čípek dle potřeby několikrát denně v časových odstupech nejméně 6 hodin. Interval lze zkrátit v případě potřeby na 4 hodiny, přičemž nesmí být překročena maximální denní dávka 6 čípků. Děti ve věku od 9 do 12 let: 1 čípek dle potřeby několikrát denně v časových odstupech nejméně 6 hodin. Interval lze zkrátit v případě potřeby na 4 hodiny, přičemž nesmí být překročena maximální denní dávka 4 čípky.

Věk

Tělesná hmotnost

Jednotlivá dávka

Maximální denní dávka

Děti 9–12 let

33–40 kg

1 čípek

4 čípky

Dospívající 12–15 let

40–50 kg

1 čípek

6 čípků

Dospívající nad 15 let a dospělí

≤ 50 kg

> 50 kg

1 čípek

1–2 čípky

8 čípků

Před upotřebením uvolněte čípek roztržením nastřižené fólie nad špičkou čípku. Čípek vyjměte z obalu a jemně zaveďte do konečníku.

Léčbu můžete ukončit, jakmile horečka nebo bolest ustoupí. Pokud nedojde do 3 dnů ke snížení horečky a do 5 dnů k ústupu bolesti nebo naopak dojde ke zhoršení obtíží či se vyskytnou neobvyklé reakce, poraďte se o dalším používání přípravku s lékařem. Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek Paralen 500 mg čípky déle než 1 týden. Dítěti nepodávejte čípky Paralen 500 mg čípky bez porady s lékařem déle než 3 dny.


Složení

Léčivá látka: Paracetamolum. Jeden čípek obsahuje paracetamolum 500 mg. Další složky: Čípkový základ W 35 a čípkový základ H 15.


Upozornění

Tento přípravek obsahuje paracetamol. Nepoužívejte jej současně s jinými léky obsahujícími paracetamol. Nepoužívejte tento přípravek bez doporučení lékaře, pokud trpíte jaterním onemocněním. Během léčby nepijte alkoholické nápoje, protože riziko poškození jater se může zvýšit. V období těhotenství a kojení se poraďte svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Kojící ženy jej mohou používat bez porady s lékařem 1 den. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí.

LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK, ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.