Registrovaný léčivý přípravek

Vectavir Tónovaný krém na opary 2 g

Značka: VECTAVIR

Vectavir Tónovaný krém na opary se používá k léčbě oparů. Tlumí bolest při oparech, urychluje hojení a zkracuje dobu, po kterou je opar nakažlivý. Pro dospělé a dospívající od 12 let.

299
Doprava zdarma

O produktu: Vectavir Tónovaný krém na opary 2 g

50099142

Úvod

Vectavir Tónovaný krém na opary je určen k léčbě bolestivých puchýřků na rtu – oparů. Přípravek pomáhá tlumit bolest při oparech, urychluje hojení a zkracuje dobu, po kterou je opar nakažlivý. Nezabrání ale šíření oparu na další osoby. Vectavir Tónovaný krém na opary mohou používat dospělí a dospívající od 12 let.

Co jsou opary?

Opary způsobuje nejčastěji vir Herpes labialis. Ten se normálně nachází v nervových zakončeních rtů a okolních tkání. Po dlouhou dobu může vir zůstávat neaktivní, ale pokud se aktivuje, dojde k jeho pomnožení a rozvoji bolestivých puchýřků na rtech. Mezi spouštěče oparu patří oslabený imunitní systém, fyzická a psychická zátěž např. únava, stres, menstruace a jiné hormonální změny, dlouhý pobyt na slunci a nachlazení.


Dávkování

Dospělí a dospívající od 12 let nanáší malé množství krému na postižené místo každé 2 hodiny (přibližně 8x denně) po dobu 4 dnů. Pokud nedojde ke zlepšení po 4 dnech léčby, poraďte se o dalším postupu s lékařem. Léčbu je třeba zahájit co nejdříve, již při pocitu pálení nebo svědění.  

 


Složení

Léčivou látkou je penciclovirum. Jeden gram krému obsahuje penciklovirum 10 mg.

Dalšími složkami jsou bílá vazelína, tekutý parafin, cetylstearylalkohol, propylenglykol, červený oxid železitý (E172), žlutý oxid železitý (E172) čištěná voda.


Upozornění

Pouze ke kožnímu podání na herpetické erupce na rtech a okolo úst. Nepoužívejte na sliznice a do blízkosti očí. Přípravek obsahuje propylenglykol, který může způsobit podráždění kůže a cetylstearylalkohol, který může způsobit místní kožní reakce (např. kontaktní dermatitidu).  

LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK, ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.