Potravina pro zvláštní lékařské účely

Fortini Compact Pro děti s vlákninou Neutral 4x125 ml

Značka: FORTINI

Fortini pro děti s vlákninou je nutričně kompletní tekutá výživa pro děti od 1 roku. Je vhodná pro řízenou dietu při podvýživě související s nemocí či poruchami růstu.

Příchuť
419

Cena za 100 ml: 83,80 Kč

FKSP
Produkt lze uhradit kartou FKSP Edenred card
Doprava zdarma

O produktu: Fortini Compact Pro děti s vlákninou Neutral 4x125 ml

50118376

Úvod

Fortini pro děti s vlákninou je nutričně kompletní tekutá výživa pro děti od 1 roku, která je vhodná pro řízenou dietní výživu při podvýživě související s nemocí a poruchami růstu. Má vysoký obsah energie a bílkovin, obsahuje rozpustnou i nerozpustnou vlákninu. Naopak neobsahuje lepek a má pouze zanedbatelný obsah laktózy. Nápoj je určený k přímé spotřebě, nejlépe chutná vychlazený.

Fortini Multi Fibre pro děti je zvlášť vhodný pro pacienty:

  • při akutním nebo chronickém onemocnění, kdy dítě nepřijímá po dobu 5 dní více jak ¼ své běžné denní dávky stravy
  • při poruchách příjmu potravy spojených s nemocí (zvracení více jak 3x za den, průjmy 5x a vícekrát za den, neadekvátní příjem stravy pro bolest)
  • při aftózní stomatitidě
  • po dlouhé/opakované léčbě antibiotiky (angína, chřipka…)
  • při nechutenství nebo neprospívání (při poruchách růstu)
  • při vysokých horečkách či infekci
  • před a po operaci (období rekonvalescence)
  • s neurologickým onemocněním, s cystickou fibrózou, s nádorovým onemocněním
  • s celiakií

Dávkování

Potravina pro zvláštní lékařské účely. Dávkování vždy určí lékař nebo pracovník kvalifikovaný v oblasti klinické výživy. Vhodné jako jediný zdroj výživy pro děti od 1 roku věku. Kvůli obsahu vlákniny je při užití více než 4 lahviček denně nutná zvýšená opatrnost u mladších dětí. Dodržujte pečlivě pitný režim.


Složení

Voda, glukózový sirup, rostlinné oleje (řepkový, slunečnicový), bílkovina z kravského mléka, vláknina (inulin, oligofruktóza, arabská guma, sójové polysacharidy, celulóza, rezistentní škrob), emulgátor (sójový lecitin), citronan draselný, hydrogenfosforečnan didraselný, hydrogenfosforečnan hořečnatý, chlorid sodný, citronan sodný, fosforečnan vápenatý, cholin chlorid, L-askorbát sodný, hydroxid draselný, taurin, mléčnan železnatý, β-karoten, síran zinečnatý, L-karnitin, glukonan měďnatý, nikotinamid, D-pantothenát vápenatý, DL-α-tokoferyl-acetát, thiamin hydrochlorid, síran manganatý, riboflavin, pyridoxin hydrochlorid, fluorid sodný, retinyl-acetát, kyselina pteroylmonoglutamová, chlorid chromitý, jodid draselný, molybdenan sodný, seleničitan sodný, D-biotin, cholekalciferol, fytomenadion, kyanokobalamin.


Použití

Před použitím dobře protřepejte. Určeno k přímému použití, nejlépe chutná vychlazené. Po otevření uchovávejte v uzavřené lahvičce v chladničce max. po dobu 24 hodin. Při podávání přímo z lahvičky nedopitou výživu zlikvidujte.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.