Zdravotnické prostředky

Opti free Express roztok 120 ml + pouzdro na čočky

Značka: OPTI FREE

Opti Free Express je víceúčelový dezinfekční roztok na měkké a silikon-hydrogelové kontaktní čočky. Balení obsahuje pouzdro na čočky.

Produkt už není dostupný Tento produkt je vyprodaný a není na skladě dodavatele

O produktu: Opti free Express roztok 120 ml + pouzdro na čočky

50127529

Úvod

Víceúčelový dezinfekční roztok na kontaktní čočky. Opti Free Express čistí, oplachuje, dezinfikuje a uchovává všechny typy měkkých kontaktních čoček. Roztok zvlhčuje čočky a chrání je před tvorbou bílkovinných depozit. Poskytuje pohodlí při celodenním nošení kontaktních čoček.  S roztokem se nepoužívá jiný fyziologický roztok.

Hlavní vlastnosti:

  • pro všechny druhy měkkých kontaktních čoček včetně silikon-hydrogelových
  • vhodné i pro citlivé oči
  • ulevuje při menších podrážděních a nepohodlí spojených s nošením čoček
  • dezinfikuje, zvlhčuje a odstraňuje usazeniny z čoček
  • ideální k oplachování a uchovávání kontaktních čoček
  • obsahuje pouzdro na čočky
  • poskytuje po celý den trvající pohodlí

Složení

Opti Free Express je sterilní pufrovaný vodný roztok obsahujíci chlorid sodný, sorbitol, adetát disodný, kyselinu boritou, aminometylpropanol, citronan sodný a TETRONIC® 1304† jako čistící látky a POLYQUAD™ (polyquaternium-1) 0,001 % a ALDOX™ (myristamidopropyl-dimetylamin) 0,0005 % jako konzervační látky.


Použití

Opláchněte důkladně každou stranu čočky roztokem Opti Free Express. Naplňte pouzdro na čočky roztokem, ponořte do něj čočky a pevně uzavřete. Nechte čočky v pouzdře přes noc, nejméně však 6 hodin. Před nasazením čočky opět důkladně opláchněte roztokem, abyste odstranili veškeré usazeniny. Čočky můžete uchovávat v uzavřeném pouzdře po dobu 30 dní.

Pokud během nošení kontaktních čoček pocítíte podráždění, nepohodlí nebo se objeví rozmazané vidění, vkápněte 1-2 kapky roztoku do oka a několikrát mrkněte. Takto používejte kdykoli dle potřeby.


Upozornění

Nepoužívejte při přecitlivělosti na některou ze složek přípravku. Před každou manipulací s čočkami si vždy důkladně umyjte ruce. Při přetrvávajícím pocitu nepohodlí, nadměrném slzení nebo zčervenání oka okamžitě vyjměte kontaktní čočky a poraďte se o dalším používání s očním lékařem. Uchovávejte mimo dosah dětí.

ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.