Kojenecká výživa pokračovací

COLVIA Pokračovací mléčná výživa s colostrem 6-12 měsíců 900 g

Značka: COLVIA

COLVIA Pokračovací mléčná výživa s colostrem 6-12 měsíců obsahuje pouze mléčný tuk a mléčné bílkoviny, neobsahuje palmový tuk.

Velikost balení
409

Cena za 100 g: 45,44 Kč

Doprava zdarma

O produktu: COLVIA Pokračovací mléčná výživa s colostrem 6-12 měsíců 900 g

50129028

Úvod

Kojenecká výživa s mléčným tukem a bovinním kolostrem. COLVIA Pokračovací mléčná výživa s colostrem 6-12 měsíců obsahuje pouze mléčný tuk a mléčné bílkoviny, neobsahuje palmový tuk, a je vhodná pro kojence od ukončeného 6. měsíce, pokud nemohou být přirozeně kojeni. Kolostrum neboli mlezivo je prvotní mléko, které se vytváří první hodiny po porodu a obsahuje komplex imunitních a růstových faktorů. COLVIA pro děti obsahuje bovinní – kravské kolostrum, které se svým složením i vlastnostmi podobá mateřskému mléku lidskému.

Hlavní vlastnosti:

  • pro kojence od ukončeného 6. měsíce
  • obsahuje pouze laktózu
  • obsahuje mléčný tuk a kravské kolostrum
  • obsahuje vitamin vápník a vitamin D*, které jsou potřebné pro normální růst a vývin kostí u dětí

Složení

Sušené odtučněné mléko v prášku, demineralizovaná sušená syrovátka (z mléka) v prášku, mléčný tuk, bovinní (kravské) colostrum v prášku. Minerály: chlorid draselný, fosforečnan vápenatý, oxid hořečnatý, chlorid sodný, glukonan železnatý, jodid draselný, selenan sodný, síran manganatý, glukonan zinečnatý, síran měďnatý. Vitamíny: kyselina L-askorbová, DL-α−tokoferyl acetát, thiamin monodusičnan, riboflavin, nikotinamid, D-pantothenát vápenatý, pyridoxin hydrochlorid, D-biotin, kyselina listová, kyanokobalamin, cholekalciferol, fylochinon, retinylacetát. Jiné: dvojninan cholinu, inositol. Alergeny: mléko.


Použití

Protože každé dítě má jiné potřeby, konzultujte dávkování se svým pediatrem. Příprava jedné dávky 150 ml: 5 odměrek sušeného prášku dolijeme vodou do 150 ml. 1 odměrka = 5 gramů sušeného prášku.

  • Vysterilizujte všechno používané nádobí a převařte pitnou vodu určenou pro kojence. Nechte ji v konvici vychladnout asi 30 minut na přibližně 40 °C.
  • Na dávkování vždy používejte přiloženou odměrku. Prášek v odměrce zarovnejte hranou nože.
  • Do láhve odměřte odpovídající množství prášku (viz tabulka na obalu) a dolijte připravenou kojeneckou vodou. Uzavřete lahev a 10 sekund ji důkladně protřepejte ve svislé poloze.
  • Před podáváním ověřte teplotu mléčné směsi kápnutím na vnitřní stranu zápěstí a ihned podávejte.
  • Připravenou stravu spotřebujte do 2 hodin, pak zlikvidujte.
  • Neohřívejte v mikrovlnné troubě, hrozí opaření dítěte.
  • Nikdy nepřidávejte do výživy více odměrek, než je stanoveno, ani cokoliv jiného.
  • Po každém použití obal vždy pečlivě uzavřete a uschovávejte jej na suchém a chladném místě (ne v ledničce). Nevkládejte dovnitř vlhkou odměrku. Obsah spotřebujte do 1 měsíce po otevření.

Upozornění

Pokračovací sušená mléčná kojenecká výživa v prášku. Potravina je vhodná pouze pro výživu kojenců starších 6. měsíců. Má být součástí smíšené a vyvážené stravy, nemá se používat jako náhrada mateřského mléka během prvních 6 měsíců. Rozhodnutí o zahájení podávaní příkrmů, včetně výjimky z pravidla věku 6 měsíců, by mělo být přijímáno jen na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy a farmacie a v závislosti na individuálních potřebách kojence. Dohlédněte na hygienu prvních zoubků. Pro zdraví kojenců je důležité dodržovat návod na přípravu a uvedená doporučení.

Důležité upozornění: Pro výživu kojenců je nejpřirozenější a nejvýhodnější stravou, zastoupením svých živin a jejich kvalitou, mateřské mléko. Světová zdravotnická organizace doporučuje výhradní kojení do 6 měsíců věku dítěte, a pokud je to možné, pokračovat v kojení až do dvou let dítěte. Přechod na kojenecké mléko má i zvýšené finanční a sociální dopady oproti kojení. Vždy mějte na paměti, že rozhodnutí přestat kojit může být nevratné.

*Jak požadují právní předpisy pro veškerou kojeneckou výživu.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.