Registrovaný léčivý přípravek

Venoruton 300 mg 50 tablet

Značka: VENORUTON

Venoruton 300 se užívá k léčbě oteklých, bolestivých, unavených nebo těžkých nohou, otoků kotníků a bérců a při chronické žilní nedostatečnosti.

Produkt už není dostupný Tento produkt je vyprodaný a není na skladě dodavatele

O produktu: Venoruton 300 mg 50 tablet

50104251

Úvod

Venoruton 300 stabilizuje cévní stěnu, snižuje propustnost cév a zlepšuje mikrocirkulaci. Svým působením snižuje otoky a s nimi se vyskytující příznaky, jako je pocit bolestivých, unavených, těžkých, oteklých a neklidných nohou, parestézie (pocit mravenčení) a křeče. U hemoroidů zmírňuje Venoruton 300 otok na sliznici konečníku a ulevuje tak od svědění, krvácení a mokvání. Venoruton 300 je určen pro dospělé.

Přípravek Venoruton 300 se používá:

  • K léčbě příznaků a projevů chronické žilní nedostatečnosti (únava, tíha, křeče, bolesti, otoky dolních končetin, pigmentace, bércové vředy)
  • Jako pomocná léčba u bércových vředů (žilních městků) u pacientů s elastickou bandáží končetin (kompresní punčochy)
  • K úlevě od příznaků u hemoroidů

Dávkování

Při chronické žilní nedostatečnosti a hemoroidech se užívá 2-3x denně 1 tobolka během jídla až do úplného odeznění příznaků (obvykle do 2 týdnů). V udržovací léčbě lze dávku snížit na 2x denně 1 tobolku. Pokud do 2 týdnů nepocítíte únavu, poraďte se o další léčbě s lékařem.


Složení

Léčivou látkou je oxerutinum (O-beta-hydroxyethyl-rutosid) 300 mg v jedné tobolce.

Pomocnými látkami jsou Makrogol 6000, čištěná voda, žlutý oxid železitý (E172), oxid titaničitý (E171), želatina, natrium-lauryl-sulfát, černý inkoust: černý oxid železitý (E172), šelak, propylenglykol.


Upozornění

LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK, ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.