Zdravotnické prostředky

Vitamin Station Rychlotest Gluten Alarm 1 ks

Samodiagnostický rychlotest VITAMIN STATION Gluten Alarm slouží k detekci IgA protilátek proti tkáňové transglutamináze souvisejících s celiakií (intolerancí lepku) ze vzorku krve.

379
Doprava zdarma

O produktu: Vitamin Station Rychlotest Gluten Alarm 1 ks

50125954

Úvod

Máte podezření či genetické předpoklady k intoleranci lepku? Otestujte se pomocí domácího rychlotestu VITAMIN STATION Gluten Alarm, který je založený na detekci protilátek typu IgA proti tkáňové transglutamináze (t-TG) a poskytne vám výsledek již za 15 minut.

Co je celiakie?

Celiakie je celoživotní autoimunitní choroba postihující tenké střevo, která se může vyskytnout u osob s genetickou predispozicí. Onemocnění je způsobeno intolerancí na potraviny obsahující lepek, což jsou různé proteiny nacházející se v pšenici, ječmeni a žitu. Podle odhadů postihuje 1 % lidí na celém světě. Typické příznaky zahrnují chronický průjem, bolesti břicha, nadýmání, hubnutí, anémii, osteoporózu, chronickou únavu a pomalý růst u dětí. Po diagnóze onemocnění je v současnosti jedinou známou účinnou léčbou celoživotní přísná bezlepková dieta. V případě pozitivního testu navštivte svého praktického lékaře a další postup konzultujte výhradně s ním.

Hlavní vlastnosti:

  • samodiagnostický test na celiakii z jedné kapky krve
  • výsledek už za 15 minut
  • balení obsahuje veškerý materiál potřebný k provedení testu

Použití

1. Obsah sady umístěte na čistý, suchý a rovný povrch (například na stůl) a důkladně si umyjte ruce. Použijte mýdlo a teplou vodu. Osušte si ruce čistým ručníkem.
2. Připravte si test a pipetu. Vyjměte je z ochranného sáčku (odtrhněte na zářezu) a umístěte je na dosah ruky (budete je potřebovat později). Zlikvidujte malý sáček s vysoušedlem.
3. Připravte si lancetu. Opatrně ji držte, aniž byste stiskl/a aktivační tlačítko. Otočte uzávěrem lancety o čtvrt otáčky, dokud neucítíte jeho oddělení od lancety. Poté pokračujte v otáčení (2-3 otáčky). Netahejte, jen otáčejte, a po odstranění víčko zlikvidujte. 
4. Koneček ukazováčku nebo prostředníčku očistěte dezinfekčním tamponem s alkoholem. Prst lehkým tlakem masírujte směrem k jeho konečku, aby se prokrvil.
5. Silně přitlačte lancetu kolmo k očištěnému konečku prstu a stiskněte aktivační tlačítko.
6. Špička se automaticky zasune zpět do zařízení.
7. Vytvoření kapky krve podpořte masírováním konečku prstu. 
8. Bez stisknutí konce pipety přiložte plastovou pipetu na vzorek krve. Krev se nasaje do pipety díky kapilaritě až po čárku vyznačenou na pipetě. Pokud krev nedosáhne čárky, znovu masírujte
bříško prstu, abyste získali potřebné množství krve. Snažte se zabránit vzniku vzduchových bublin.
9. Vzorek krve naneste stlačením konce pipety do testovacího okénka kazety.
10. Počkejte 30-40 sekund, až se krev úplně vsákne do testovacího okénka. Odšroubujte modrý uzávěr lahvičky s pufrovým roztokem (nechte bílé víčko pevně zašroubované) a přidejte roztok
následujícím způsobem: držte lahvičku s pufrovým roztokem svisle a pomalu přidejte přesně 4
kapky do testovacího okénka kazety s intervalem 2–3 sekundy mezi jednotlivými kapkami.
11. Výsledek odečtěte po 15 minutách podle příbalového letáku. Neodečítejte výsledek po uplynutí více než 20 minut.


Upozornění

Tento test je určen výhradně pro in vitro diagnostické použití. Pouze k vnějšímu použití. NEPOLYKEJTE. Před provedením testu si pozorně přečtěte pokyny. Test je možné vyhodnotit pouze při pečlivém dodržení pokynů k použití. Pečlivě dodržujte množství krve, počet kapek a dobu potřebnou k vyhodnocení. Test uchovávejte při teplotě +4°C - +30°C. Nezmrazujte. Nepoužívejte test po uplynutí data použitelnosti uvedeného na obalu a ochranném sáčku. Nepoužívejte, pokud je ochranný sáček poškozený. Test nepoužívejte opakovaně. Uchovávejte mimo dosah dětí.
Po použití můžete všechny části zlikvidovat v domácím odpadu.

ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.