Registrovaný léčivý přípravek

Mucosolvan Junior sirup 100 ml

Značka: MUCOSOLVAN

Mucosolvan Junior usnadňuje vykašlávání a zmírňuje kašel při akutních a chronických onemocněních dýchacího ústrojí především u dětí.

139
Doprava zdarma při nákupu nad 250 Kč. Platí pro všechny objednávky do 31.3.2024.

O produktu: Mucosolvan Junior sirup 100 ml

50133798

Mucosolvan Junior - zbavte se kašle

MUCOSOLVAN® JUNIOR

Přípravek se užívá při akutních a chronických onemocněních dýchacího ústrojí. Jedná se např. o akutní a opakované záněty průdušek, hrtanu a průdušnice a dále o chronická onemocnění jako je např. chronická bronchitida (zánět průdušek) a chronická obstrukční plicní nemoc.

Pacienti s akutním onemocněním dýchacího ústrojí mohou přípravek užívat bez porady s lékařem. Pacienti trpící chronickým onemocněním dýchacího ústrojí mohou dlouhodobě přípravek užívat jen po poradě s lékařem.

Akutní onemocnění jsou na počátku obvykle doprovázena suchým dráždivým kašlem, u zánětu průdušek případně ještě pocitem pálení na hrudi a chrapotem u zánětu hrtanu. V dalším průběhu dochází k tvorbě vazkého hlenu a postupnému vykašlávání. U chronických stavů mohou být oba druhy kašle - suchý dráždivý i vlhký typ kašle s vykašláváním hlenu.

Ambroxol-hydrochlorid, léčivá látka přípravku Mucosolvan junior, zvyšuje v dýchacích cestách sekreci hlenu, tvorbu plicního surfaktantu (látka pokrývající vnitřní stěny plicních sklípků) a stimuluje činnost řasinek zajišťující transport hlenu. Tyto účinky mají za následek vydatnější zkapalnění, lepší transport a vylučování hlenu (mukociliární clearance), čímž dochází k usnadnění vykašlávání a zmírnění kašle.

Mucosolvan junior - rozpouští hlen, ulehčuje vykašlávání, zmírňuje kašel

Mucosolvan junior Již pro děti od narození

Již pro děti od narození

Mucosolvan junior - Bez cukru, alkoholu a umělých barviv

Bez cukru, alkoholu a umělých barviv

Mucosolvan junior - Příchuť lesního ovoce

Příchuť lesního ovoce

Mucosolvan pro dospělé - lze užívat s jídlem i bez jídla

Lze užívat s jídlem i bez jídla


DÁVKOVÁNÍ

  • Děti do 2 let: 2,5 ml 2x denně
  • Děti 2–5 let: 2,5 ml 3x denně
  • Děti 6–12 let: 5 ml 2–3x denně
  • Děti nad 12 let: 10 ml 3x denně

Přípravek neužívejte bez porady s lékařem déle než 10 dnů.


SLOŽENÍ

Léčivou látkou je ambroxoli hydrochloridum 15 mg v 5 ml sirupu.

Pomocnými látkami jsou hyetelosa, kyselina benzoová, aroma lesních plodů, vanilkové aroma, sukralosa a čištěná voda.


POZNEJTE I JINÉ PRODUKTY Z PORTFOLIA MUCOSOLVAN


UPOZORNĚNÍ

LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK, ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.

Mucosolvan® long effect 75 mg 20 tobolek, Mucosolvan® pro dospělé, Mucosolvan® junior a Mucosolvan® 30 mg 20 tablety jsou léčivé přípravky s účinnou látkou ambroxoli hydrochloridum k vnitřnímu užití.  Mucosolvan® 15 mg/2 ml roztok je léčivý přípravek s účinnou látkou ambroxoli hydrochloridum k vnitřnímu užití, k perorálnímu podání a k inhalaci. Mucosolvan® 15 mg 20 pastilek je léčivý přípravek s účinnou látkou ambroxoli hydrochloridum k orálnímu podání. Čtěte pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.