Potravina pro zvláštní lékařské účely

Kendamil Medi Plus Lactose-free 400 g

Značka: KENDAMIL

Kendamil Medi Plus Lactose-free je speciální výživa pro kojence s intolerancí nebo dočasnou intolerancí laktózy. Pro kojence 0-12 měsíců.

Produkt už není dostupný Tento produkt je vyprodaný a není na skladě dodavatele

O produktu: Kendamil Medi Plus Lactose-free 400 g

50123505

Úvod

Speciální výživa pro kojence 0-12 měsíců. Kendamil Medi Plus Lactose-free byla vytvořena pro kojence s intolerancí nebo dočasnou intolerancí laktózy. Neobsahuje laktózu a sacharózu. Obsahuje intaktní bílkovinu kravského mléka. Tato výživa obsahuje veškeré důležité živiny, které děti od narození do jednoho roku potřebují pro přirozený vývoj, přesto musí být podávána pouze na doporučení dětského lékaře nebo specialisty na dětskou výživu.

Hlavní vlastnosti:

  • od narození do 1 roku
  • pro kojence s intolerancí laktózy
  • neobsahuje laktózu a sacharózu

Dávkování

Tato tabulka doporučeného dávkování slouží pouze jako pomůcka. Každé dítě je jiné a může vyžadovat menší nebo větší dávky, než je uvedeno níže. V případě potřeby konzultace se obraťte na svého nutričního specialistu/pediatra. Dítě od ukončeného 6. měsíce potřebuje vypít okolo 600 ml mléka za den k jídlu nebo pití spolu s dalšími potravinami. 1 odměrka = 4.3 g 1 odměrka na 30 ml vody.

Přibližný věk dítěte

Přibližná váha dítěte

Množství čerstvě převařené zchlazené vody na 1 dávku

Počet odměrek na 1 dávku

počet dávek (krmení) během 24 hodin

0-1 týden

3.0 kg

90 ml

3

6

1-4 týdny

3.5 kg

120 ml

4

5

1-2 měsíce

4.5 kg

150 ml

5

5

3 měsíce

5.5 kg

180 ml

6

5

4-5 měsíců

6.5 kg

210 ml

7

5

6 měsíců

8 kg

240 ml

8

4

6-12 měsíců

 

210 ml

7

2-3


Složení

Sušený glukózový sirup, rostlinné oleje (slunečnicový, kokosový, řepkový), koncentrát syrovátkové bílkoviny (z mléka), dehydrovaný mléčný tuk, Kaseinát vápenatý (z mléka), citrát vápenatý, Fosforečnan vápenatý, citrát sodný, hydroxid draselný, chlorid draselný, cholin bitartrát, chlorid hořečnatý, Vitamín C, kyselina dokosahexaenová (olej z mikrořas Schizochytrium sp.T18), inositol, kyselina arachidonová (olej z Mortierella alpina), L-cystein, taurin, nukleotidy (Cytidin-5´-monofosfát, sodná sůl Uridin-5´-monofosfátu, Adenosin-5´-monofosfát, sodná sůl Inosin -5′-monofosfátu, sodná sůl guanosin-5′-monofosfátu), Síran železnatý, síran zinečnatý, L-karnitin, Vitamin E, Niacin, D-pantothenát vápenatý (kys. D-panthothenová vápenatá sůl), síran měďnatý, Riboflavin, Thiamin, Vitamín A, Vitamín B6, jodid draselný, síran manganatý, Kyselina listová, Chlorid chromitý, seleničitan sodný, Vitamín K, Molybdenan sodný, Vitamín D, Biotin, Vitamín B12. Složení se vztahuje k sušenému stavu potraviny. Baleno v ochranné atmosféře. Alergeny: mléko.


Použití

  • Umyjte si ruce a sterilizujte veškeré pomůcky a lahvičku dle pokynů výrobce.
  • Převařte čerstvou vodu a nechte ji vychladnout po dobu nejdéle 10 minut, poté přidejte prášek. Nepoužívejte uměle změkčenou nebo opakovaně převařovanou vodu. Nalijte požadované množství vody podle návodu pro konkrétní věk dítěte (viz tabulka na obalu) do láhve. Ideální teplota je mírně nad 37 °C (v příliš chladné vodě se může mléko hůře rozpouštět).
  • Pomocí odměrky, která je součástí balení, přidejte daný počet zarovnaných odměrek do láhve s vodou. Láhev uzavřete a protřepejte.
  • Používejte správné množství zarovnaných odměrek, jak je instruováno. Dítěti může být špatně při použití více nebo méně odměrek, než je nařízeno.
  • Nepřidávejte do připraveného mléka produkty, které jsou určené pro dospělé, jako je trvanlivé kravské mléko apod.
  • Ochlaďte na teplotu přirozenou k pití, kterou před podáváním zkontrolujte na vašem zápěstí (doporučená teplota je 37 °C).
  • Neohřívejte v mikrovlnné troubě.
  • Doporučujeme použít savičku s rychlým nebo variabilním průtokem z důvodu hutnější struktury mléka, než mají obvyklá kojenecká mléka.
  • Pokud připravené mléko nevyužijete do 2 hodin od připravení, doporučujeme jej vylít a připravit nové.
  • Spotřebujte do 4 týdnů po otevření. Nedávejte do ledničky ani nezamrazujte. Nepoužívejte v případě, že byl obal již dříve poškozen.

Upozornění

Kendamil Medi Plus Lactose-free je nutričně kompletní kojenecká výživa vhodná jako jediný zdroj výživy pro kojence od narození, nemohou-li být kojeni. Dále je vhodná i od ukončeného 6. měsíce do 1 roku v rámci smíšené stravy. Kendamil bezlaktózové mléko je potravina pro zvláštní lékařské účely a musí být užíván jen na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy, farmacie nebo péče o matku a dítě, podle individuálních potřeb Vašeho dítěte. Kendamil bezlaktózové mléko není vhodné pro kojence s vrozenou alergií na kravské mléko nebo s vrozenou poruchu metabolismu sacharidů (galaktosemií). Při krmení z lahvičky, zamezte nepotřebnému prodlužování kontaktu savičky se zuby dítěte, zvyšujete tím riziko zubního kazu. Ujistěte se o vyčištění zubů vašeho dítěte, po každém krmení před spaním. Pro zdraví kojenců je důležité důsledné dodržování návodu na přípravu a skladování.

Důležité upozornění: Kojení je nejlepší způsob, jak vyživovat Vaše dítě. Mateřské mléko je pro výživu novorozenců a kojenců nejpřirozenější a nejvýhodnější stravou, zastoupením svých živin a jejich kvalitou. Vždy mějte na paměti, že rozhodnutí přestat kojit může být nevratné.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.