Potravina pro zvláštní lékařské účely

Dr. Max ORS 10 sáčků

Značka: DR. MAX

Rehydratační kúra při průjmových onemocněních a častém zvracení vhodná pro kojence od ukončeného 1. týdne života, pro děti i pro dospělé.

Akce 3 za cenu 2 Při nákupu libovolné kombinace 3 označených produktů značky Dr.Max obdržíte nejlevnější z nich za 0,01 Kč. Akce se nevztahuje na léčivé přípravky Dr.Max. a zlevněné položky z dubnového letáku a kupóny. Akce platí do 30. 04. 2024 nebo do vyprodání zásob.
99

Cena za 1 kus: 9,90 Kč

FKSP
Produkt lze uhradit kartou FKSP Edenred card
Doprava zdarma při nákupu nad 250 Kč. Platí pro všechny objednávky do 21.4.2024.

O produktu: Dr. Max ORS 10 sáčků

50112993

Úvod

ORS je ve vodě rozpustný prášek pro přípravu rehydratačního roztoku. Pomáhá doplnit tekutiny, energii a ionty při těžkých průjmech a častém zvracení, a tím zamezuje dehydrataci organismu. Složení splňuje doporučení ESPGHAN (Evropská společnost pro dětskou gastroenterologii, hepatologii a výživu). ORS je určený pro dospělé a děti od ukončeného 1. týdne života.


Dávkování

Obsah sáčku rozmíchejte v 200 ml pitné vody (pro kojence v převařené vychlazené kojenecké vodě). Množství vody je nutné dodržet, aby byl obsah solí a cukrů optimální. Připravený roztok ihned spotřebujte. Roztok vždy podáváme chlazený na 4–8 °C po lžičkách, např. po 5–10 minutách vždy 5–10 ml roztoku. Během podávání dodržujte vhodná dietní opatření. Roztok nelze ochucovat šťávami nebo džusy, protože to vede ke zvýšení osmolality a ztrátě jeho efektu. Děti ORS obvykle dobře tolerují. Dávkování rehydratačního roztoku závisí na hmotnosti. Děti částečně kojené, na umělé mléčné výživě, přikrmované a dospělí:

U kojených dětí nikdy nepřerušujte kojení během průjmu a rehydratační terapie a podávejte 10 ml roztoku na 1 kg váhy dítěte po každé vodnaté stolici. Pokud se celkový stav dítěte po 6–12 hodinách podávání ORS nezmění, kontaktujte lékaře!


Složení

Glukóza, citronan sodný, aroma (citrónová příchuť), chlorid sodný, chlorid draselný. Obsah glukózy a iontů (mmol/l):Glukóza 110, Na+ 60, K+ 20, Cl- 50, citronan 3- 10. Osmolalita:240 ± 10 mOsm/kg.

Výživové hodnoty v 1 sáčku: energetická hodnota 67,32 Kj / 15,84 kcal, tuky 0 g, sacharidy 3,96 g, bílkoviny 0 g.


Upozornění

Potravina pro zvláštní lékařské účely. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není vhodné jako jediný zdroj výživy. Není vhodné jako náhrada pestré stravy a není určeno pro parenterální podání. Dbejte na vyváženou a pestrou stravu a zdravý životní styl. Ukládejte mimo dosah dětí. Používejte pouze na doporučení lékaře nebo lékárníka.

ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.