Registrovaný léčivý přípravek

Candibene 200 mg 3 vaginální tablety

Značka: CANDIBENE

Candibene 200 mg vaginální tablety se používají k léčbě kvasinkových a plísňových infekcí pochvy. Přípravek je určen pro ženy a dívky od 12 let.

185
Doprava zdarma při nákupu nad 250 Kč. Platí pro všechny objednávky do 31.3.2024.

O produktu: Candibene 200 mg 3 vaginální tablety

50002015

Úvod

Vaginální tablety Candibene 200 mg se používají k léčbě kvasinkových či plísňových infekcí pochvy, které se projevují nejčastěji svěděním v oblasti zevních rodidel a pochvy, pálením, zarudnutím a otokem pochvy a bělavým výtokem z pochvy. Tyto infekce nejčastěji vznikají v důsledku antibiotické léčby, v souvislosti s onemocněním cukrovkou, nadměrnou konzumací sladkostí, při užívání hormonální antikoncepce s vysokou dávkou estrogenů, po koupeli ve znečištěné vodě nebo mohou vzniknout při nošení neprodyšného a těsného spodního prádla. Vaginální tablety Candibene 200 mg jsou určeny pro ženy a dívky od 12 let.


Dávkování

Ženy a dívky od 12 let aplikují 1 vaginální tabletu denně po dobu 3 po sobě jdoucích dnů, nejlépe večer před spaním.  K zajištění plného léčebného úspěchu je nutno dodržovat předepsané dávkování a nepřerušit léčbu po odeznění příznaků. Pro zvládnutí onemocnění je nezbytná současná léčba sexuálních partnerů s použitím místní aplikace klotrimazolu. Pokud příznaky onemocnění přetrvávají déle než 3 dny, poraďte se o dalším užívání s lékařem.


Složení

Léčivou látkou je clotrimazolum 200 mg v jedné vaginální tabletě.

Pomocné látky jsou kukuřičný škrob, monohydrát laktosy, kyselina adipová, hydrogenuhličitan sodný, kopovidon, magnesium-stearát, koloidní bezvodý oxid křemičitý, polysorbát 80.


Upozornění

Přípravek Candibene 200 mg může snížit bezpečnost některých antikoncepčních metod, např. při užití spermicidních vaginálních přípravků, kondomu nebo pesaru. Tento vliv je dočasný a trvá pouze v době léčby.

LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK, ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.