Potraviny a nápoje

Wolfberry Xylitol sáček 1000 g

Značka: WOLFBERRY

Wolfberry Xylitol je sladidlo vyrobené z březové kůry. Má srovnatelnou sladivost jako běžný cukr, ale méně kalorií a nízký glykemický index.

295

Cena za 1 kg: 295,00 Kč

Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: Wolfberry Xylitol sáček 1000 g

50137644

Úvod

Xylitol je sladidlo z březové kůry, které má srovnatelnou sladivost jako řepný cukr, ale méně kaloriínízký glykemický index. Patří do skupiny alkoholických cukrů a má výbornou rozpustnost 99 %. Za domovskou zemi xylitolu se považuje Finsko, kde je opravdu velmi oblíbený, běžně se používá při výrobě žvýkaček a cukrovinek. Wolfberry Xylitol je vynikající náhradou běžného cukru. Má velmi sladkou, svěží chuť a je téměř bez vůně, nemá žádné vedlejší pachuti.

Hlavní vlastnosti

  • nízký glykemický index
  • o 40 % méně kalorií než cukr
  • sladká svěží chuť

Složení

Krystalický xylitol.


Použití

Xylitol, díky vysoké rozpustnosti, můžete používat v teplé i studené kuchyni. Je vhodný k běžnému slazení nápojů. Požadované množství cukru nahraďte xylitolem v poměru 1:1.


Upozornění

Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky. Psům může xylitol způsobovat velmi vážné zdravotní problémy. U psů, kteří zkonzumují velké množství potravy slazené xylitolem, dochází k náhlému snížení krevního cukru. To může do 30 minut po konzumaci vést ke ztrátě jejich koordinace, ve vzácných případech dokonce k selhání ledvin a koagulopatii.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.