Úvod
Wolfberry kokosová mouka se vyrábí z kokosové kopry, která se po vysušení a vylisování oleje rozemele na jemný prášek. Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin. Je přirozeně bezlepková, takže je vhodná i pro celiaky. Většina bezlepkových mouk je skoro bez chuti, kokosová mouka je ale krásně voňavá a dodá naopak všem pokrmům zajímavý “šmrnc“. Přestože není nijak slazená, stačí použít méně sladidla než u běžné mouky, protože kokos má přirozeně nasládlou chuť. Kokosovou mouku můžete míchat se všemi druhy bezlepkových, ale i klasických mouk. Pokud ji přidáte do mléka, nebo džusu, vznikne vám výborný nápoj plný bílkovin a vlákniny.
Hlavní vlastnosti:
- kokosová mouka v BIO kvalitě
- bez lepku
- vysoký podíl vlákniny a bílkovin
Složení
Sušená odtučněná mletá kokosová dužina BIO 100%.
Použití
V některých receptech, například na palačinky, zákusky, nebo vánoční cukroví, lze klasickou mouku úplně nahradit kokosovou moukou. Při přípravě takového těsta je vhodné přidat oproti původnímu receptu buď jedno vejce navíc, nebo xantanovou gumu. S xantanem se vám těsto bude méně drobit a bude lépe držet tvar. Navíc hotové výrobky zůstanou mnohem déle křehké, čerstvé a budou pomaleji vysychat.