Kojenecká výživa počáteční

Sunar BIO 1 700 g

Značka: SUNAR

Sunar BIO 1 je počáteční kojenecká mléčná výživa pro děti od narození do ukončeného 6. měsíce života. Obsah BIO smetany dodává mléku lahodnou chuť.

149

Cena za 1 kg: 87,65 Kč

Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: Sunar BIO 1 700 g

50139698

Sunar Bio 1. Máma ví, že to nejlepší pochází z čisté přírody.

Sunar BIO 1, počáteční kojenecké mléko 700 g

Kojení je pro miminko nejlepším způsobem výživy.** Pokud ale kojení není možné, nabízí Sunar to nejlepší ze své řady – počáteční kojenecké mléko v BIO kvalitě, které je inspirováno složením mateřského mléka a splňuje veškeré požadavky na výživu kojence od narození do ukončeného 6. měsíce života.

Proč si vybrat Sunar BIO?

BIO mléko pro výrobu Sunaru BIO pochází primárně z malých ekofarem ve Francii, kde se stáda krav po většinu roku volně pasou na rozlehlých pastvinách a jsou dokrmovány hlavně BIO krmivem. BIO mléko z ekofarem je zpracováváno šetrným procesem, který zaručuje zachování vysoké kvality. Díky obsahu smetany s mléčným tukem má kojenecké mléko Sunar BIO lahodnou mléčnou chuť.

Obalový materiál (víčko, odměrka i plechovka) je plně recyklovatelný.


Sunar. Pravá bio smetana pro lahodnou chuť.
Sunar. Bez palmového oleje.
Sunar. V 100% recyklovatelném obalu.

Dodržujeme přísné standardy ekologického zemědělství

Plemena kraviček Montbéliarde a Prim’Holstein byla vybrána pro prémiovou kvalitu mléka a úzkou vazbu s farmářem.

Stáda se po většinu roku volně pasou na rozlehlých pastvinách a jsou dokrmována hlavně BIO krmivem.

Sunar BIO. Dodržujeme přísné standardy ekologického zemědělství.

Produkty čisté jako příroda, ze které pochází

Kravičky jsou chovány na rodinných ekofarmách, v jihozápadní části Francie v oblasti Massif Central, která je proslulá nádhernou čistou přírodou.

Veškerá výroba probíhá podle pravidel ekologického zemědělství, čímž pomáháme chránit životní prostředí.

Sunar BIO. Kravičky jsou chovány na rodinných ekofarmách, v jihozápadní části Francie v oblasti Massif Central, která je proslulá nádhernou čistou přírodou.

Značka Sunar je nejdůvěryhodnější značkou dětské výživy

Sunar se za léta svého působení na českém a slovenském trhu stal synonymem pro dětskou výživu. Po několikáté si také odnesla ocenění Nejdůvěryhodnější značka, kde o vítězích jednotlivých kategorií rozhoduje 4 000 respondentů. Velmi si důvěry zákazníků vážíme a děkujeme za ni!

Sunar BIO. Značka Sunar je nejdůvěryhodnější značkou dětské výživy

Návod na přípravu

1. Vysterilizujte lahev  Pečlivě si umyjte a osušte ruce. Vysterilizujte dudlík, lahev a kroužek tak, že je ponoříte do vařící vody na 10 minut.

1. Vysterilizujte lahev

Pečlivě si umyjte a osušte ruce. Vysterilizujte dudlík, lahev a kroužek tak, že je ponoříte do vařící vody na 10 minut.

2.Převařenou vodu vychlaďte na 40 °C V jiné nádobě převařte pitnou  vodu vhodnou pro kojence a  nechte ji vychladnout např. ve  vodní lázni na 40 °C. Vlijte  požadované množství do  vysterilizované lahve  (dávkování viz tabulka).  Nespotřebovanou převaře

2. Převařenou vodu vychlaďte na 40 °C

V jiné nádobě převařte pitnou vodu vhodnou pro kojence a nechte ji vychladnout např. ve vodní lázni na 40 °C. Vlijte požadované množství do vysterilizované lahve (dávkování viz tabulka). Nespotřebovanou převařenou
vodu již pro další přípravu mléka nepoužívejte.

3.Přidejte Sunarem Naplňte odměrku vrchovatě  práškem, přebytek zarovnejte o  plastovou hranu ve víčku a vsypte  do lahve požadovaný počet  odměrek (viz. dávkovací tabulka).  Dobře zavřete a důkladně  protřepejte, až se prášek rozpustí.  Používejte vždy

3. Přidejte Sunar

Naplňte odměrku vrchovatě práškem, přebytek zarovnejte o plastovou hranu ve víčku a vsypte do lahve požadovaný počet odměrek (viz. dávkovací tabulka). Dobře zavřete a důkladně protřepejte, až se prášek rozpustí. Používejte vždy pouze přiloženou odměrku.

4.Protřepte a zkontrolujte teplotu Před podáváním dítěti si  zkontrolujte na vnitřní straně  zápěstí, že teplota mléka není  vyšší než 37 – 40 °C.  Připravenou porci ihned podávejte.

4. Protřepte a zkontrolujte teplotu 

Před podáváním dítěti si zkontrolujte na vnitřní straně zápěstí, že teplota mléka není
vyšší než 37–40 °C. Připravenou porci ihned podávejte.

Doporučení dávkování

Věk kojence

Počet mléčných porcí na den (24 h.)

Doporučená celková potřeba mléka na den (v ml)

1–2 týdny

6

600

3–4 týdny

5

675

2 měsíce

5

825

3-4 měsíce

5

1000

5-6 měsíců

5

1165

Příprava jedné porce

Voda (ml)

Počet zarovnaných odměrek

Množství obnoveného mléka (v ml)

90

3

100

120

4

135

150

5

165

180

6

200

210

7

233

Zarovnaná odměrka obsahuje 4,3 g Sunar BIO 1 a odpovídá 92 kJ (22 kcal). 100 ml Sunar BIO 1 = 3 zarovnané odměrky (12,8 g prášku) + 90 ml vody.

Doporučené denní dávky mléka jsou orientační, řiďte se individuální potřebou dítěte a doporučením pediatra. Při krmení neponechávejte dítě bez dozoru, hrozí riziko zalknutí. Pro zdraví kojenců a malých dětí je důležité správné dodržování návodu na přípravu, používejte pouze přiloženou odměrku, neměňte poměr prášku a vody. Při nesprávném skladování a nedodržení návodu na přípravu může dojít k ohrožení zdraví dítěte. Po konzumaci mléka, zejména před spaním, dbejte na hygienu ústní dutiny.


Skladování

Skladujte na suchém a tmavém místě při teplotě do 24 °C a v dostatečné vzdálenosti od tepelných zdrojů. Neskladujte v chladničce. Vždy podávejte pouze čerstvě namíchanou porci. Připravenou porci spotřebujte do 2 hodin. Nespotřebovanou porci dále neuchovávejte a znova nepodávejte. Po přípravě každé dávky balení vždy pečlivě uzavřete a uložte na suchém a tmavém místě. Obsah otevřeného balení spotřebujte do 4 týdnů. 

Složení

Demineralizovaná syrovátková bílkovina (z mléka)* 26,5 %, rostlinné oleje*(slunečnicový olej s vysokým obsahem kyseliny olejové*, řepkový olej*, slunečnicový olej*) 20 %, maltodextrin*15 %, mléčný permeát* 10,2 %, laktóza* (z mléka)  9,7 %, mléčné bílkoviny* 9,7 %, smetana* (zdroj mléčného tuku) 6,2 %, rybí olej (obsahuje složky mléka), uhličitan vápenatý, cholin bitartrát, olej z Mortierella alpina, síran hořečnatý, chlorid sodný, citronan sodný, emulgátor: slunečnicový lecitin*, vápenaté soli kyseliny fosforečné, síran zinečnatý, kyselina L-askorbová, chlorid draselný, seleničitan sodný, difosforečnan železitý, síran měďnatý, DL-alfa-tokoferylacetát, inositol, D-panthotenát vápenatý, síran manganatý, jodid draselný, cholekalciferol, retinyl-acetát, nikotinamid, antioxidant: koncentrát směsi tokoferolů, D-biotin, fytomenadion, kyanokobalamin, L-karnitin-L-vinan, thiamin-hydrochlorid, pyridoxin-hydrochlorid, kyselina listová (kyselina pteroylmonoglutamová), riboflavin. Může obsahovat sóju. Alergeny jsou vyznačeny tučně.

* Z ekologického zemědělství.

Upozornění

Sunar BIO 1 je počáteční mléčná kojenecká výživa v prášku. Je určen pro výživu kojenců od narození v období odstavování nebo pokud nemohou být kojeni.  Pro zdraví kojenců je důležité důsledné dodržování návodu na přípravu i uvedených doporučení. Při krmení neponechávejte dítě bez dozoru, hrozí riziko zalknutí.

** Kojení je nejlepší způsob výživy kojenců. Mateřské mléko je pro výživu novorozenců a kojenců nejpřirozenější a nejvýhodnější stravou, zastoupením svých živin a jejich kvalitou. Počáteční kojenecká výživa by měla být používána na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy lidí, farmacie nebo péče o matku a dítě. Vždy mějte na paměti, že rozhodnutí přestat kojit může být nevratné.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.