Potravina pro zvláštní lékařské účely

Kendamil Comfort 800 g

Značka: KENDAMIL
5.0

Kendamil Comfort je potravina v prášku s částečně hydrolyzovanou bílkovinu, vhodná pro kojence od narození do 12 měsíců. Je určený pro řízenou dietní výživu při kolice a zácpě.

599

Cena za 100 g: 74,88 Kč

Doprava zdarma

O produktu: Kendamil Comfort 800 g

50151462

Úvod

Kendamil Comfort je potravina v prášku pro zvláštní lékařské účely, vhodná pro kojence od narození do 12 měsíců. Je určený pro řízenou dietní výživu při kolice a zácpě. Obsahuje částečně hydrolyzovanou bílkovinu a v porovnání se standardní kojeneckou výživou také snížený obsah laktózy. Potravina musí být podávána pouze na doporučení lékaře a pod jeho dohledem.

Hlavní vlastnosti

  • pro kojence 0-12 měsíců
  • pro řízenou dietní výživu při kolice a zácpě
  • obsahuje částečně hydrolyzovanou bílkovinu

Složení

Rozpustný škrob, MLÉČNÝ tuk, laktóza (z MLÉKA), rostlinné oleje (slunečnicový s vysokým obsahem kyseliny olejové, slunečnicový, řepkový, kokosový), koncentrát částečně hydrolyzované syrovátkové bílkoviny (z MLÉKA), galakto-oligosacharidy (z MLÉKA), koncentrát syrovátkové bílkoviny obohacený o alfa-laktalbumin (z MLÉKA), sušené odstředěné MLÉKO, frukto-oligosacharidy, chlorid hořečnatý, cholin bitartát, chlorid draselný, citronan vápenatý, mléčnan vápenatý, fosforečnan trivápenatý, fosforečnan vápenatý, citronan sodný, hydroxid draselný, L-askorbová kyselina, olej z mikrořas Schizochytrium sp., inositol, L-arginin, olej z Mortierella alpina, taurin, nukleotidy (cytidin-5‘-monofosfát, sodná sůl uridin-5‘-monofosfátu, adenosin-5‘- monofosfát, sodná sůl inosin-5-monofosfátu, sodná sůl guanosin-5‘-monofosfátu), L-histidin, pyrofosfát železitý, síran zinečnatý, L-karnitin, vitamín E, niacin, D-pantothenát vápenatý, riboflavin, síran měďnatý, vitamín A, thiamin, vitamín B6, síran manganatý, jodid draselný, kyselina listová, seleničitan sodný, vitamín K, vitamín D, biotin, vitamín B12. Alergeny jsou vypsány VELKÝMI PÍSMENY. Složení se vztahuje k sušenému stavu potraviny. Baleno v ochranné atmosféře.


Použití

  • Umyjte si ruce a sterilizujte veškeré pomůcky a lahvičku dle pokynů výrobce.
  • Převařte čerstvou vodu a nechte ji vychladnout cca 30 min na 70 °C, poté přidejte prášek. Odměřte do lahve potřebné množství vody pro konkrétní věk dítěte (viz tabulka na obalu).
  • Pomocí odměrky, která je součástí balení, přidejte prášek do láhve s vodou. Počet odměrek stanovte podle tabulky na obalu, prášek v odměrce zarovnejte hranou nože.
  • Láhev uzavřete a protřepejte.
  • Ochlaďte na teplotu přirozenou k pití, kterou před podáváním zkontrolujte na vašem zápěstí (doporučená teplota je 37 °C), a ihned podávejte.
  • Používejte správné množství zarovnaných odměrek, používejte pouze přiloženou odměrku.
  • Nepřidávejte do připravené výživy produkty, které jsou určené pro dospělé, jako je trvanlivé kravské mléko apod.
  • Neohřívejte v mikrovlnné troubě.
  • Nespotřebovanou porci neuchovávejte a znovu nepodávejte.
  • Balení skladujte na chladném a suchém místě před i po otevření balení. Neskladujte v lednici.
  • Otevřené balení spotřebujte do 4 týdnů.

Dávkování

Tabulka uvádí orientační doporučené množství mléka. Protože každé dítě má jiné potřeby, konzultujte dávkování se svým pediatrem. Dítě od ukončeného 6. měsíce potřebuje vypít okolo 600 ml mléka za den k jídlu nebo pití spolu v rámci smíšené stravy (1 odměrka = 4,3 g / 30 ml vody).

Přibližný věk dítěte

Přibližná váha dítěte

Množství čerstvě převařené zchlazené vody na 1 dávku

Počet odměrek na 1 dávku

Počet dávek (krmení) během 24 hodin

0-1 týden

3,0 kg

90 ml

3

6

1-4 týdny

3,5 kg

120 ml

4

5

1-2 měsíce

4,5 kg

120 ml

4

5

3 měsíce

5,5 kg

150 ml

5

5

4-5 měsíců

6,5 kg

180 ml

6

5

6 měsíců

8 kg

210 ml

7

4

7-12 měsíců

 -

210 ml

7

2-3


Upozornění

Důležité upozornění: Kojení je pro novorozence a kojence nejlepší způsob výživy. Kendamil Comfort je nutričně kompletní kojenecká výživa vhodná jako jediný zdroj výživy pro kojence od narození, nemohou-li být kojeni. Dále je vhodná i od ukončeného 6. měsíce do 12 měsíců v rámci smíšené stravy. Potravinu je možné používat jen pod lékařským dohledem. Pro zdraví kojenců je důležité důsledné dodržování návodu na přípravu a skladování.

Při krmení neponechávejte dítě bez dozoru, hrozí riziko zalknutí. Při krmení z lahvičky zamezte nepotřebnému prodlužování kontaktu savičky se zuby dítěte, zvyšujete tím riziko zubního kazu. Dohlédněte na hygienu ústní dutiny v období růstu prvních zoubků, především před spaním.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.