Registrovaný léčivý přípravek

Lomexin 600 mg 1 vaginální tobolka

Značka: LOMEXIN

Vaginální tobolky Lomexin léčí kvasinkový zánět pochvy a zevních rodidel. Ulevují od svědění, pálení, otoku, zarudnutí a vaginálního výtoku. Pro dospívající dívky od 16 let a dospělé ženy.

309
Doprava zdarma

O produktu: Lomexin 600 mg 1 vaginální tobolka

50136764

Vaginální kvasinková infekce? Vsaďte na lék Lomexin.

Jak zjisit, jestli máte vaginální kvasinkovou infekci?

Infekci inimních partií mohou způsobit různé mikroorganismy. Nejčastěji (80–90 % případů) jsou však příčinou kvasinky rodu Candida. Kvasinková infekce nemusí u každé ženy probíhat stejně. Nejčastěji ji však prozradí následující příznaky:

  • intenzivní svědění,
  • zarudnutí sliznice a kůže zevního genitálu,
  • otok vulvy,
  • hustý, tvarohovitý, bělavý výtok bez zápachu.
Lomexin. Jedna tobolka, rychlé řešení.

Lomexin® 600 mg – jedna tobolka, rychlé řešení

Přípravek Lomexin® 600 mg, s obsahem léčivé látky fentikonazol-nitrát, je antimykotikum (léčivý přípravek k léčbě plísňových onemocnění) účinné proti kvasinkovým mikroorganismům, zejména rodu Candida, které způsobují infekce pochvy.

Přípravek obsahuje jednu měkkou vaginální tobolku.

Jak užívat Lomexin® 600 mg?

Doporučená dávka přípravku je jedna vaginální tobolka Lomexin® 600 mg večer před spaním (jednorázově). Aplikuje se hluboko do pochvy. Jednodenní léčba přípravkem Lomexin® 600 mg je obvykle dostačující k odstranění příznaků vaginální infekce.

Pokud příznaky přetrvávají, je možné podat druhou dávku, avšak až po 3 dnech od podání první dávky. Pokud příznaky přetrvávají i po 7 dnech od zahájení léčby, musíte se poradit s lékařem.


Složení Lomexin 600 mg vaginální tobolka

Složení

Léčivá látka je fenticonazoli nitras. Jedna vaginální tobolka obsahuje fenticonazoli nitras 600 mg. Dalšími složkami jsou: tekutý parafin, bílá vazelína, sójový lecithin.

Obal měkké tobolky obsahuje: želatinu, glycerol, oxid titaničitý (E 171), sodnou sůl ethylparabenu (E 215), sodnou sůl propylparabenu.

Upozornění

Lomexin® 600 mg měkké vaginální tobolky; balení 1 vag. cps. mol. Fenticonazoli nitras 600 mg v 1 vaginální tobolce. K léčbě kvasinkového zánětu pochvy a zevních rodidel (vaginální kandidózy) a smíšené infekce s grampozitivními bakteriemi u dospívajících dívek od 16 let a dospělých žen. Lék na vaginální podání. Výdej léčivého přípravku možný bez lékařského předpisu. Před použitím si přečtěte příbalovou informaci a poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Nepoužívejte při alergii na jakoukoli složku přípravku. Přípravek obsahuje ethylparaben propylparaben, které mohou způsobit alergické reakce (pravděpodobně zpožděné). Pouze k vaginálnímu podání. Tuky a oleje obsažené ve vaginálních tobolkách mohou poškodit antikoncepci vyrobenou z latexu. Doporučuje se použít jinou antikoncepci po dobu léčby.

LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK, ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.

Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.