Doplněk stravy

Xxlabs Vitamin D3 1000 IU v oleji ze světlice barvířské 360 tobolek

Značka: XXLABS

XxLABS Vitamin D3 1000 IU v oleji ze světlice barvířské obsahuje vysokou dávku vitaminu D a světlicový olej pro lepší vstřebatelnost. Vitamin D je důležitý pro zdravou imunitu a pevné kosti, příznivě ovlivňuje činnost svalů.

NAVÍC CLA Ethyl Ester 60 tobolek Při nákupu produktů značky XXLABS v minimální hodnotě 899 Kč dostanete NAVÍC CLA Ethyl Ester 60 tobolek za 0,01 Kč. Akce platí do 31. 3. 2024 nebo do vyprodání zásob.
Velikost balení
515

Cena za 100 kusů: 143,06 Kč

FKSP
Produkt lze uhradit kartou FKSP Edenred card
Doprava zdarma

O produktu: Xxlabs Vitamin D3 1000 IU v oleji ze světlice barvířské 360 tobolek

50140683

Úvod

Vitamin D se řadí mezi vitaminy rozpustné v tucích. Vitamin D3 (cholecalciferol) vzniká v kůži působením slunečního záření. Zejména při dlouhodobém nedostatku slunečních paprsků je syntéza vitaminu D v pokožce nedostatečná, a proto ho doporučujeme doplňovat potravou nebo doplňky stravy. Vitamin D má řadu prospěšných funkcí v našem organismu a je pro člověka velmi důležitý. Zejména podporuje správnou funkci imunitního systému. Má pozitivní vliv na zdraví a správnou činnost svalů. Pomáhá uchovat zdravé kosti a zuby. Vitamin D je v přípravku XxLABS Vitamin D3 1000 IU v oleji ze světlice barvířské obohacen o světlicový olej pro lepší vstřebatelnost. Světlice barvířská (Carthamus tinctorius L.) se pěstuje pro semena, ze kterých se vyrábí olej důležitý pro lidskou výživu. Olej ze světlice barvířské má pozitivní vliv na růst aktivní svalové hmoty.

Pro koho je přípravek vhodný?

Vitamin D je důležitý nejen pro sportovce, ale i pro seniory, ženy v menopauze nebo osoby se zvýšenou fyzickou aktivitou. Na základě denního příjmu 20 µg vitaminu D (ze všech zdrojů) tento vitamin pomáhá snižovat riziko pádu, jež jasně souvisí s nestabilním držením těla a svalovou ochablostí. Pád je rizikovým faktorem zlomenin kostí u mužů a žen ve věku 60 let a starších.

Hlavní vlastnosti vitaminu D:

  • přispívá k udržení normální funkce svalů a zdravých kostí a zubů
  • příznivě ovlivňuje hladinu vápníku v krvi
  • napomáhá normálnímu vstřebávání a využití vápníku a fosforu
  • přispívá ke správné funkci imunitního systému
  • podílí se na procesu dělení buněk

Dávkování

Užívejte 1 tobolku denně, nejlépe s jídlem. Tobolku spolkněte a zapijte dostatečným množstvím tekutiny.


Složení

Vitamin D3 (cholekalciferol) 1000 IU 25 µg (500 % referenční hodnoty příjmu), světlicový olej 149 mg v jedné tobolce.

Softgelová tobolka (želatina, glycerin, čištěná voda), světlicový olej (olej ze světlice barvířské), vitamin D3 (cholekalciferol).


Upozornění

Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.