Doplněk stravy

Dr. Svatek Sirup z bylin NA ŽELEZO 250 ml

Značka: DR. SVATEK

Sladový sirup Dr. Svatek NA ŽELEZO s vysokým obsahem aktivní formy železa je vhodný k doplnění tohoto minerálu do stravy dospělých i dětí od 3 let.

289

Cena za 100 ml: 115,60 Kč

Doprava zdarma

O produktu: Dr. Svatek Sirup z bylin NA ŽELEZO 250 ml

50140478

Úvod

Sladový sirup s vysokým obsahem aktivní formy železa je vhodný k doplnění železa do stravy dospělých i dětí od 3 let. Komplex látek, vitamínů a bylinného extraktu obsažených v sirupu vhodně doplňuje účinek železa a zvyšuje jeho vstřebatelnost organismem.

Hlavní účinky železa:

  • přispívá k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu
  • přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a přenosu kyslíku v těle
  • podporuje normální funkci imunitního systému
  • přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
  • podílí se na procesu dělení buněk

Dávkování

Děti od 3–6 let 1x denně 1 čajovou lžičku (5 ml), děti od 6-12 let 1x denně 1 polévkovou lžíci (10 ml), děti od 12 let a dospělí 1x denně 1,5 polévkové lžíce (15 ml). Před upotřebením protřepat. Užívejte 1 hod. před jídlem. Případný zákal je způsoben vysokým obsahem bylin a není na závadu. Po otevření uchovávejte v chladu.


Složení

Cukr, pitná voda, ječný slad 4 %, koncentráty ovocných šťáv (brusinka, jablko), vodný výluh z bylin1 (kopřiva dvoudomá, přeslička rolní, bříza bělokorá),  glukonát železnatý2 a vitamíny- Vitamin B1 (Thiamine), Vitamin B2 (Riboflavin), Vitamin B3 (Niacin), Vitamin B5 (kyselina pantothenová), Vitamin B6 (Pyridoxine), Vitamin B7 (Biotin), Vitamin B9 (kyselina listová), Vitamin B12 (Cyanocobalamin), Vitamin C ( kyselina L-askorbová), Vitamin E (dl-alpha-Tocopherol), regulátor kyselosti: kyselina citronová, antioxidant: kyselina L-askorbová, konzervant: sorban draselný.

1 Na 100 ml sirupu bylo použito 4,4 g sušených bylin, tzn. 680 mg na denní dávku.

2 Množsví železa (ve formě glukonátu železnatého) je 14 mg v denní dávce (15 ml) sirupu, což je 100 % RHP (refernční hodnota příjmu) a 93 mg ve 100 ml sirupu, což je 660 % RHP.


Upozornění

Není určeno pro děti do 3 let. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí! Skladujte do 25 °C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním světlem.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.