Registrovaný léčivý přípravek

Megafyt Čaj z listu senny nálevové sáčky 20x1 g

Značka: MEGAFYT

Megafyt ČAJ Z LISTU SENNY slouží k přípravě rostlinného nálevu s projímavým účinkem. Léčí funkční zácpu. Pouze ke krátkodobému použití. Pro dospělé a dospívající od 12 let.

69
Doprava zdarma při nákupu nad 250 Kč. Platí pro všechny objednávky do 31.3.2024.

O produktu: Megafyt Čaj z listu senny nálevové sáčky 20x1 g

50141661

Úvod

Rostlinné projímadlo ke krátkodobé léčbě funkční zácpy. List senny je vhodné užívat jen tehdy, pokud není možné dosáhnout zlepšení obtíží změnou stravování nebo podáváním objemových projímadel. Je určen pro dospělé a dospívající od 12 let. Užívání u těhotných žen a kojících matek se nedoporučuje.

Hlavní vlastnosti:

  • list senny v nálevových sáčcích
  • rostlinné projímadlo ke krátkodobému použití
  • k léčbě funkční zácpy

Dávkování

Dospívající starší 12 let, dospělí, starší lidé: denní dávka: 1 g rostlinné drogy, odpovídá 25 – 30 mg hydroxyanhracenových glykosidů, počítáno jako sennosid B. Jeden nálevový sáček přelijte ¼ l vařící vody. Nechte 15 minut vyluhovat v přikryté nádobě. Čaj připravujte vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. Užívejte 1 šálek čaje nejlépe na noc. Účinek nastává po 8-12 hodinách. Většinou postačí, aby se tento léčivý čaj použil 2 -3x týdně. List senny je určen ke krátkodobému užívání, po dobu nejdéle 1-2 týdnů. Užívání přípravku po dobu delší než 1-2 týdny konzultujte s lékařem.


Složení

List senny (Sennae folium).


Upozornění

Pokud je u Vás nezbytné užívat projímadlo (laxativum) každý den, je nezbytné vyšetřit příčinu zácpy. Dlouhodobému používání může vést k poruše funkce střev a k závislosti na laxativech.

LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK, ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.