Zdravotnické prostředky

ActiMaris OROPHARYNX Sprej na záněty infekce 50 ml

Značka: ACTIMARIS
5.0

ActiMaris OROPHARYNX Sprej je určený na záněty a infekce v ústech a krku. Snižuje otok a zmírňuje potíže s polykáním. Čistí a zvlhčuje sliznice, eliminuje zápach z úst.

375
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: ActiMaris OROPHARYNX Sprej na záněty infekce 50 ml

50124695

Úvod

ActiMaris OROPHARYNX Sprej je určený na záněty a infekce v ústech a krku. Eliminuje zápach z úst, čistí a zvlhčuje sliznice. Přispívá ke zmenšení otoku, rozpouští povlaky a sekret v hltanu, čímž redukuje zánětlivou reakci sliznice. Jeho schopnost rozpouštět sekret, pomáhá zmírňovat potíže s polykáním. Díky složení s obsahem minerálních látek, solí a stopových prvků přípravek podporuje fyziologické prostředí na povrchu sliznice. ActiMaris OROPHARYNX Sprej působí na biofyzikálním základě a nemá ani žádné systémové účinky. Je vhodný pro dlouhodobé (> 24 h) a opakované použití při podrážděné sliznici. Nevytváří závislost/návyk.

Hlavní vlastnosti

  • čistí a zvlhčuje sliznice
  • rozpouští povlaky hltanu a zmírňuje potíže s polykáním
  • pomáhá eliminovat infekci

ActiMaris OROPHARYNX Sprej je vhodný jako doplňující a podpůrný prostředek při

  • aftech, zánětech sliznice dutiny ústní/dásní – stomatitidě
  • akutních a chronických zánětech hrtanu
  • suchu v ústní dutině a hltanu
  • zápachu z úst – halitóze
  • pooperačních stavech – po chirurgických zákrocích v ústní dutině/hltanu

Složení

Hypertonický roztok alkalicky ionizované mořské vody, obsahující mořskou sůl (3 %) a chlornan sodný NaOCl (0,2 %). Mořská sůl a chlornan sodný jsou přírodními konzervačními látkami a zaručují dlouhodobou stabilitu přípravku. Po styku a reakcí se sliznicí se roztok rozloží na vodu, sůl a kyslík.


Použití

Otevřete ústa doširoka a stiskněte pumpičku. Široce rozprostřený vstřik tak dosáhne přiměřeného objemu a navlhčí sliznici stěny ústní dutiny, stejně jako oblast jazyka, hrdla a hrtanu. Zbytkovou tekutinu můžete spolknout. Dospělí a děti od 2 let: 1-2 vstřiky 4-5x denně (vždy po cca 4 hodinách). Lze používat i během těhotenství a kojení. Děti do 2 let a kojenci: 1-2 vstřiky podle potřeby 2-3x denně. V případě malých dětí a kojenců aplikaci vždy předem konzultujte s dětským lékařem.

Inhalace

Alternativně nebo doplňkově lze, při obtížích v níže položených oblastech krku, nebo v dolních dýchacích cestách, roztok inhalovat pomocí tzv. ultrazvukového rozprašovače (velikost částic aerosolu 3 až 5 µm), a to podle potřeby cca 2-3x denně. Nejprve se však v tomto případě poraďte se svým lékařem.


Upozornění

V případě malých dětí a kojenců aplikaci vždy předem konzultujte s dětským lékařem. Užíváte-li systémově kombinaci více léčiv, poraďte se případně se svým lékařem. Po prvním otevření spreje je nutno přípravek spotřebovat ve lhůtě 3 měsíců. Uchovávejte mimo dosah dětí!

ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ. Třída ZP I.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.