Zdravotnické prostředky

ActiMaris NASAL Sprej na záněty a infekce 20 ml

Značka: ACTIMARIS

ActiMaris NASAL Sprej na záněty a infekce je hypertonický nosní sprej ulevující při rýmě z nachlazení i alergické rýmě. Snižuje otok, rozpouští krusty a zvlhčuje nosní sliznici.

299
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: ActiMaris NASAL Sprej na záněty a infekce 20 ml

50124694

Úvod

ActiMaris NASAL Sprej na záněty a infekce je hypertonický nosní sprej, který přináší úlevu při rýmě a zánětech nosní sliznice. Snižuje otok, rozpouští krusty, a obnovuje průchodnost nosu pro dýchání. Je vhodný při rýmě z nachlazení i alergické rýmě. Mořská sůl a chlornan sodný zajišťují protizánětlivý a antimikrobiální účinek, sliznice je při interakci s přípravkem zvlhčována a čištěna. Díky složení s obsahem minerálních látek, solí a stopových prvků přípravek zároveň podporuje fyziologické prostředí na povrchu sliznice. ActiMaris NASAL Sprej působí na biofyzikálním základě, nemá systémové účinky na organismus a je vhodný pro dlouhodobé (> 24 h) a opakované použití při podrážděné sliznici.

Hlavní vlastnosti

  • snižuje otok a obnovuje průchodnost nosu
  • napomáhá čištění nosu od hlenu a krust
  • zvlhčuje nosní sliznici

ActiMaris NASAL Sprej je vhodný jako doplňující a podpůrný prostředek při

  • rýmě/nachlazení, chřipkových infekcích, akutních a chronických zánětech nosní sliznice či vedlejších nosních dutin
  • alergické rinitidě
  • rinitidě vyvolané medikamenty (sanorinismu) jako následku nadměrného užívání sympatomimetických nosních sprejů
  • zánětu středního ucha
  • po operacích nosních a vedlejších nosních dutin

Složení

Hypertonický roztok alkalicky ionizované mořské vody, obsahující mořskou sůl (1,2 %), chlornan sodný NaOCl (0,04 %) a kyselinu chlornou HOCl (0,004 %). Mořská sůl a chlornan sodný jsou přírodními konzervačními látkami, které zaručují dlouhodobou stabilitu roztoku. Po kontaktu a reakci se sliznicí se nazální roztok rozloží na vodu, sůl a kyslík.


Použití

Dospělí a děti od 2 let: 2 vstříknutí spreje do každé nosní dírky 4-5x denně. Při sklonění hlavy mírně dopředu pronikne přípravek při vstříknutí do středního a dolního nosního průchodu a zasáhne tak větší plochu sliznice. Tím je dosaženo lepšího účinku. Lze používat i během těhotenství a kojení. V případě silnějších infekcí nosních dutin a mukózních povlaků lze přípravek používat 2-3krát denně v kombinaci s přípravkem ActiMaris Gel na rány.

Děti do 2 let a kojenci: 1-2 vstříknutí do každé nosní dírky podle potřeby 2-3x denně. Při aplikaci přípravku by kojenci a malé děti neměli být pokládáni na záda, nýbrž na bok. Jejich hlavu je při tom třeba mírně nadzvednout.


Upozornění

V případě malých dětí a kojenců aplikaci vždy předem konzultujte s dětským lékařem. Chcete-li užívání přípravku kombinovat s jinými přípravky, poraďte se případně se svým lékařem. Po prvním otevření spreje je nutno přípravek spotřebovat ve lhůtě 3 měsíců. Uchovávejte mimo dosah dětí!

ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ. Třída ZP I.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.