Úvod
Kendamil Nemléčná kaše se švestkami a banánem BIO je obilný příkrm pro kojence a malé děti od ukončeného 7. měsíce. Základem je BIO oves dochucený sladkým ovocem – kaše neobsahuje žádné přidané cukry. Její textura s jemnými ovesnými vločkami je přizpůsobená období, kdy se o své hlásí první zoubky. K přípravě kaše můžete použít kojenecké mléko, na které je vaše dítě zvyklé, včetně mateřského.
Hlavní vlastnosti
- pro děti zvyklé na umělou výživu i mateřské mléko
- k podávání během celého dne
- jemná textura pro první zoubky
- bez rybího a palmového oleje
- bez konzervantů a barviv*
- bez přidané soli a cukru**
- vhodné i pro vegetariány
Složení
BIO OVESNÁ mouka (59 %), malé BIO OVESNÉ vločky (25 %), BIO banánové vločky (12 %), BIO švestkový prášek (4 %) [BIO švestka, BIO rýžová mouka], vitamíny (A, B1, D). Obsahuje LEPEK. Alergeny jsou označeny VELKÝMI PÍSMENY. Složení se vztahuje k sušenému stavu potraviny. Vyrobeno ze 78 g BIO banánu a 24 g BIO švestky. Balení obsahuje cca 10 porcí. Baleno v ochranné atmosféře.
Použití
- Smíchejte 90 ml (asi 6 polévkových lžic) předem připravené kojenecké výživy (kterou aktuálně používáte a kterou jste připravili podle návodu jako do láhve) s 15 g (1 ½ lžíce) sypké kaše a dobře promíchejte. K přípravě kaše je možné použít také mateřské mléko.
- Kaši je možné připravit hustší nebo řidší podle potřeb vašeho miminka, uvedený poměr je orientační. Před podáváním zkontrolujte teplotu. Nedojedenou kaši znovu nepodávejte.
- Kaši neohřívejte v mikrovlnné troubě.
- Výrobek skladujte na suchém a chladném místě, po otevření obal vždy pečlivě uzavřete.
- Spotřebujte do 1 měsíce od prvního otevření.
Upozornění
Obilný příkrm v prášku pro kojence a malé děti od ukončeného 7. měsíce. Potravina pro zvláštní výživu. Potravina má být součástí smíšené a vyvážené stravy dítěte. Pro zdraví dítěte je důležité vždy dodržovat uvedená doporučení k přípravě a skladování. Již od prvního zoubku věnujte pozornost pravidelné péči o ústní hygienu.
* Jako veškerá kojenecká výživa dle zákona. ** Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry, obsah soli je daný obsahem sodíku v surovinách.