Zdravotnické prostředky

GENGIGEL Sprej na dásně 20 ml

Značka: GENGIGEL

GENGIGEL Sprej na dásně je zdravotnický prostředek s kyselinou hyaluronovou, který zklidňuje zanícené tkáně a obnovuje zdravé dásně. Pomáhá při zánětu dásní, parodontitidě, aftách, po chirurgických zákrocích.

299
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: GENGIGEL Sprej na dásně 20 ml

50148096

Úvod

Zdravotnický prostředek GENGIGEL Sprej na dásně s obsahem kyseliny hyaluronové s vysokou molekulovou hmotností pečuje o zanícené, krvácející a oteklé dásně, obnovuje fyziologický stav dásní. Chrání dásně, zmírňuje záněty a urychluje hojení traumatických stavů v dutině ústní. Sprej vytváří ochranný film, ulevuje od bolesti a otoku. Je vysoce přilnavý (mukoadhezivní), čímž zajišťuje, aby kyselina hyaluronová (která by byla jinak eliminována působením slin) zůstala po dlouhou dobu v požadovaném místě účinku. Kyselina hyaluronová je přirozeně se vyskytující složkou zdravých dásní, kde je její hlavní funkcí ochrana a regulace procesu hojení. Při onemocněních dásní (zánět dásní, parodontitida) a jiných traumatických stavech (poranění, chirurgické zákroky) potřeba kyseliny hyaluronové významně narůstá. 

GENGIGEL Sprej na dásně pomáhá při:

  • zánětech dásní a parodontitidě
  • onemocnění sliznic (např. afty)
  • hojení otlaků od zubních náhrad
  • poranění dásní a sliznic od rovnátek
  • hojení po chirurgických zákrocích včetně zavedení implantátu

Hlavní výhody:

  • s kyselinou hyaluronovou, která urychluje hojivý proces
  • vhodný pro lokální zasažená místa
  • snadná a přesná aplikace pomocí rozprašovače
  • bezpečné použití v těhotenství a u malých dětí
  • nejsou známy interakce s jinými léky, ani vedlejší účinky

Složení

0,01% kyseliny hyaluronové (hyaluronanu sodného), aqua, xylitol, alkohol, PEG 40 hydrogenovaný ricinový olej, fosforečnan sodný, polyvinylalkohol, aroma, dichlorbenzylalkohol, fosforečnan sodný (může obsahovat kyselinu citrónovou, hydroxid sodný).

Neobsahuje: SLS, lepek, triclosan, parabeny, laktózu.


Použití

Po vyčištění zubů aplikujte GENGIGEL Sprej na dásně 3-5x denně (ideálně po jídle) po dobu 3-4 týdnů až do vymizení příznaků. Aplikujte 1 nebo 2 vstřiky na zánětlivou nebo traumatizovanou tkáň. Lahvičku uchovávejte ve svislé poloze. Po aplikaci je vhodné nejíst a nepít alespoň 30 minut.


Upozornění

Nepoužívejte v případě přecitlivělosti na kteroukoli složku přípravku. Obsahuje přírodní sladidlo xylitol. Uchovávejte mimo dosah dětí.

ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.