Doplněk stravy

BAC-ENTOS Orální probiotikum 30 tablet

Značka: BAC-ENTOS

BAC-ENTOS Orální mikroflóra je doplněk stravy s obsahem orální probiotické kultury Streptococcus salivarius, která je přirozenou součástí mikroflóry dutiny ústní.

Velikost balení
445

Cena za 1 kus: 14,83 Kč

Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: BAC-ENTOS Orální probiotikum 30 tablet

50127184

BAC-ENTOS, přípravek k doplnění prospěšné ústní mikroflóry

Kromě střevní mikroflóry (střevní mikrobiom), kterou můžete doplňovat užíváním klasických probiotik a vyváženou stravou, je tu také mikroflóra nacházející se v ústech a nose (ústní mikrobiom).

Co můžeme udělat pro zdravý ústní mikrobiom?

Aby naše ústa byla zdravá, je potřeba dodržovat základní hygienické návyky, jako je např. důkladné umývání potravin před jejich konzumací nebo vyhýbání se infekčnímu prostředí, kde se snáz můžeme nakazit od lidí kolem nás.

Také nadměrná ústní hygiena, především velmi časté čištění zubů nebo přílišná desinfekce ústní dutiny, která kromě tzv. zlých bakterií ničí také ty prospěšné, vede k nerovnováze v dutině ústní a narušení ústního mikrobiomu. Přirozenou ústní mikroflóru můžeme podpořit pomocí ústních probiotik. 

Orální probiotika BAC-ENTOS obsahují v našich ústech se přirozeně vyskytující bakterii Streptococcus Salivarius s adhezivní složkou. Ta napomáhá, aby se tato prospěšná bakterie udržela na ústní sliznici.

BAC-ENTOS pro děti od 3 let. Orální probiotika k doplnění prospěšné ústní mikroflóry.

Kdy a jak užívat přípravek BAC-ENTOS?

Přípravek BAC-ENTOS se užívá 2x denně (ráno a večer) po dobu 10 dnů. Tablety se nepolykají, ale nechají se volně rozpustit v ústech. Po užití orálních probiotik BAC-ENTOS je potřeba alespoň hodinu nekonzumovat jídlo ani nápoje, vyhnout se čištění zubů a nepoužívat přípravky na desinfekci ústní dutiny.

Přípravek BAC-ENTOS můžete užívat i dlouhodobě. V tomto případě BAC-ENTOS užíváme 1x denně (večer) po dobu 1–2 měsíců.  

Zdravá ústní mikroflóra

Přípravek BAC-ENTOS mohou užívat dospělí i děti od 3 let. Není vhodný pro těhotné a kojící ženy. Vhodné i pro vegany, bez lepku a bez laktózy. O jiném dávkování, než je uvedeno, se poraďte se svým lékařem.

Orální mikroflóra BAC-ENTOS je dostupná ve vašich lékárnách v balení po 10, 20 nebo 30 tabletách.

Složení a dávkování

Složení BAC-ENTOS

Složení: Lyofilizovaná kultura Streptococcus salivarius 2 x 10⁹ CFU (colony-forming unit) v jedné tabletě. Fruktóza (plnivo), maltodextrin (plnivo), hydroxypropylmethylceluloza (plnivo), stearan hořečnatý (lubrikant), oxid křemičitý (protihrudkující látka), jahodové aroma.

BAC-ENTOS Orální mikroflóra jak dávkovat

Dávkování: užívejte 2x denně ráno a večer. Při dlouhodobém užívání užívejte 1x denně (večer). Tableta se nechá volně rozpustit v ústech. Po užití nekonzumujte jídlo ani nápoje a nevyplachujte ústa desinfekčními přípravky.

Upozornění

Doplněk stravy. Přípravek není určený jako náhrada pestré stravy. Neužívejte v případě přecitlivělosti na kteroukoliv ze složek. Dbejte na vyváženou stravu a zdravý životní styl. Nevhodné pro děti do 3 let. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.