Úvod
Pšenice jednozrnka je nejstarší domestikovaný druh pšenice. Na rozdíl od klasické šlechtěné pšenice má nižší množství i strukturu lepku a bohatší výživovou hodnotu – obsahuje více vlákniny a je zdrojem bílkovin, a proto se hodí do jídelníčku veganů a vegetariánů. Zrno je o poznání vláčnější a má jemně nasládlou chuť. PROBIO jednozrnku BIO můžete použít jako součást rizot, do salátů nebo polévek. Uvařené zrno, ať už celé nebo namleté, se přidává do pomazánek a karbanátků. Perfektně se hodí také k zapékání.
Hlavní vlastnosti:
- dobře stravitelná obilovina
- z ekologického zemědělství
- vhodná jako příloha, do salátů nebo karbanátků
Složení
100 % pšenice jednozrnka BIO. Obsahuje lepek.
Použití
Jednozrnku lze také zpracovat na mouku nebo na krupici. V takové případě ji využijete na nekynuté pečení – sušenky, arabské placky, krekry a podobně. Na kynutá těsta používejte mouku z jednozrnky v poměru 1:2 spolu s ostatními moukami.
Upozornění
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.