Registrovaný léčivý přípravek

Azelastin Comod 0,5 mg/ml oční kapky, roztok 10 ml

Značka: AZELASTIN

Azelastin Comod oční kapky se používají k léčbě sezónního nebo celoročního zánětu spojivek (alergická konjunktivitida) u dospělých a dětí od 4 resp. 12 let.

255
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: Azelastin Comod 0,5 mg/ml oční kapky, roztok 10 ml

50088933

Úvod

Oční kapky Azelastin Comod jsou určeny k léčbě příznaků alergického zánětu spojivek. U dospělých a dětí ve věku od 4 let se používají k léčbě a prevenci očních potíží, které se objevují se sennou rýmou (sezónní alergická konjunktivitida). U dospělých a dětí ve věku od 12 let lze Azelastin Comod oční kapky použít k léčbě očních obtíží způsobených alergií na látky, jako jsou např. částečky domácího prachu nebo zvířecí srst (celoroční alergická konjunktivitida). Azelastin Comod není vhodný k léčbě očních infekcí.


Dávkování

Při očních potížích způsobených sennou rýmou aplikují dospělí a děti od 4 let jednu kapku do každého oka 2x denně. Při očních potížích způsobených alergií aplikují dospělí a děti od 12 let jednu kapku do každého oka 2x denně. Nepoužívejte přípravek déle než 6 týdnů.


Složení

Léčivou látkou je azelastini hydrochloridum 0,05% (0,50 mg/ml). Jedna kapka o objemu asi 30 mikrolitrů obsahuje 0,015 mg azelastin hydrochloridu.

Mezi další složky přípravku patří dihydrát dinatrium-edetátu, hypromelóza, sorbitol, hydroxid sodný (k úpravě pH) a voda na injekci.


Upozornění

Pouze k oční aplikaci.

LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK, ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.