Zdravotnické prostředky

Ducray DEXYANE MeD Zklidňující reparační krém 100 ml

Značka: DUCRAY

Ducray DEXYANE MeD Zklidňující reparační krém obnovuje poškozenou kožní bariéru a snižuje suchost pokožky. Zmírňuje její zarudnutí a podráždění, zklidňuje svědění a bolest.

349
Ušetříte 18%

Původní cena:  425 Kč  ·  sleva 76 Kč

Nejnižší cena před slevou: 425 Kč

Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: Ducray DEXYANE MeD Zklidňující reparační krém 100 ml

50147716

Úvod

Ducray DEXYANE MeD Zklidňující reparační krém je zdravotnický prostředek určený k léčbě ekzémů, včetně atopického, kontaktního a chronického ekzému. Ekzematické stavy se vyznačují poškozenou kožní bariérou s vyšším rizikem reakce (suchost, podráždění, svědění) na alergeny a dráždivé látky. DEXYANE MeD tuto kožní bariéru obnovuje a snižuje suchost díky kombinaci glycerinu, bambuckého másla a triglyceridů. Zmírňuje zarudnutí a podráždění, zklidňuje svědění a bolest. Díky složení obohacenému o přírodní polysacharidy krém vytváří polopropustný film a tím kůži chrání. Je nelepivý, neparfemovaný a snadno se roztírá. Ekzematická pokožka znovu získá vláčnost a pocit komfortu. Přípravek je vhodný pro dospělé, děti i kojence od 3 měsíců.

Jak DEXYANE MeD působí?

  • obnovuje poškozenou kožní bariéru a snižuje suchost
  • snižuje zarudnutí a podráždění, zklidňuje svědění a bolest
  • vytváří polopropustný film a tím kůži chrání
  • snižuje přilnavost bakterií (S. aureus, které se mohou podílet na superinfekci lézí)

Složení

WATER (AQUA), GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BUTYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 60, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER), PROPYLENE GLYCOL, BEESWAX (CERA ALBA), GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, 10-HYDROXYDECENOIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, CETYL ALCOHOL, CITRIC ACID, DISODIUM EDTA, GLYCYRRHETINIC ACID, GUANIDINE CARBONATE, POLYACRYLATE-13, POLYISOBUTENE, POLYSORBATE 20, SCLEROTIUM GUM, SORBITAN ISOSTEARATE. Bez kortikoidů, bez parfému.


Použití

Aplikujte 1-2x denně. Nanášejte přímo na zánětlivé léze ekzému na obličeji, rukách a těle. Může být použit samostatně nebo v kombinaci s lokálními kortikosteroidy. Přípravek je vhodný pro dospělé i děti, může se používat u kojenců od 3 měsíců věku.

Prokázaná klinická účinnost

DEXYANE MeD pomáhá odstraňovat léze ekzému a omezuje jejich recidivu. Při mírném vzplanutí lézí se používá samostatně jako léčba první volby. Léze ošetřuje a zklidňuje bolest. U středně těžkých až těžkých vzplanutí lézí se používá v kombinaci s lokálními kortikosteroidy. Zlepšuje jejich účinnost a poskytuje pacientům rychlejší úlevu, a to již po 3 dnech. V návaznosti na léčbu lokálními kortikosteroidy omezuje recidivu lézí ekzému a zklidňuje bolest.


Upozornění

Nepoužívejte v případě známé alergie na některou ze složek. V případě alergické reakce vyhledejte lékaře. Vyhněte se přímému kontaktu s očima, aby nedošlo k podráždění. V případě zasažení očí okamžitě vypláchněte čistou vodou. Pokud podráždění očí přetrvává, vyhledejte lékaře. Nepoužívejte u těhotných nebo kojících žen. Uchovávejte mimo dosah dětí. Nepoužívejte na oblast plen ani na sliznice. Nepoužívejte na více než 30 % povrchu těla. Pokud se u Vás v souvislosti s použitím tohoto produktu vyskytne nežádoucí reakce, poraďte se s lékařem.

ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ. ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK třídy IIa, č. notifikace RZPRO 027908.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.