Zdravotnické prostředky

Prima Home Celiakie domácí test 1 ks

Značka: PRIMA HOME

Test na celiakii Prima Home slouží ke kontrole přítomnosti protilátek IgA a IgG proti deamidovanému gliadinu v krvi. Slouží ke screeningu celiakie a výsledek přinese za 10 minut.

289
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: Prima Home Celiakie domácí test 1 ks

50155015

Úvod

Test na celiakii Prima Home slouží ke kontrole přítomnosti protilátek IgA a IgG proti deamidovanému gliadinu v krvi. Test je určený ke screeningu celiakie v pohodlí domova, výsledek přinese za 10 minut. Test na celiakii se doporučuje provést, pokud jsou přítomny příznaky, jako je průjem, bolest břicha a otok, ztráta hmotnosti, únava a/nebo kožní reakce. Test lze provést kdykoli během dne na plný nebo prázdný žaludek.

Co je celiakie?

Celiakie je autoimunitní onemocnění, které způsobuje chronický zánět tenkého střeva. Mezi příznaky onemocnění patří průjem, hubnutí, nadýmání břicha, podvýživa a kožní reakce. Tento zánět způsobuje gliadin, bílkovinná složka lepku, obsažená v pšenici, ječmeni, žitu, špaldě a mnoha dalších obilovinách. Nedávné studie ukázaly, že osoby postižené celiakií produkují specifické protilátky (třídy IgA a IgG) proti deamidovaným gliadinovým peptidům (anti-DGP). Tyto protilátky mají vysokou specificitu a citlivost na celiakii, což umožňuje velmi přesnou diagnózu. Pozitivní výsledek testu znamená, že koncentrace těchto protilátek je přibližně 20 U/ml (jednotek/ml).Včasná diagnóza může snížit progresi střevního poškození a předejít vážnějším komplikacím.

Hlavní vlastnosti:

  • test ke screeningu celiakie v domácích podmínkách
  • z kapky krve
  • výsledek za 10 minut

Upozornění

ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ! Číslo notifikované osoby: 01188949.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.