Zdravotnické prostředky

Prima Home Železo FER domácí test 1 ks

Značka: PRIMA HOME

Samodiagnostický test Prima Home FER slouží je stanovení hladiny železa/ferritinu ze vzorku plné krve s výsledkem za 5 minut.

249
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: Prima Home Železo FER domácí test 1 ks

50155017

Úvod

Samodiagnostický test Prima Home FER slouží je stanovení hladiny železa/ferritinu ze vzorku plné krve. Test může být proveden v případě příznaků, jako je bledost, únava, časté migrény a rozsáhlé bolesti, bušení srdce a příležitostně zvýšená srdeční frekvence, svalová slabost. Test lze provést kdykoli během dne, ale nesmí se provádět v případě nemoci, akutního zánětu, problémů s játry nebo slezinou (může dojít k pozitivním výsledkům i při absenci skutečného nedostatku železa). Ferritin je bílkovina, která je zodpovědná za ukládání železa v buňkách. Pozitivní výsledek znamená, že koncentrace ferritinu je nižší, než 30 ng/ml. Test je velmi přesný, dle hodnotících zkoušek ukazují přesnost 96,6 % a míru shody s referenčními metodami. Výsledek získáte za 5 minut.

Železo a jeho funkce v organismu

Železo je pro naše tělo nezbytným stopovým prvkem a je důležité pro přenos kyslíku v krvi, pro množení buněk a tvorbu struktury tkání a orgánů. Příliš vysoká koncentrace železa v těle je však toxická. Proto každý z nás disponuje systémem pro vstřebávání železa z vnějšího prostředí (například konzumací potravin bohatých na obsah železa) a ukládá ho v buňkách tak, aby jeho množství nebylo nadměrné (a tudíž ani toxické). Ferritin je bílkovina zodpovědná za funkci ukládání železa. Hladina ferritinu je vynikající ukazatel, jak určit množství železa v těle. Nízká hladina této bílkoviny v krvi je známkou vyčerpaných zásob železa, což je stav, který předchází vzniku anémie. Pokles železa v těle může být způsoben anémií, těhotenstvím, krvácením, poruchami ve vstřebávání železa a tuberkulózou.

Hlavní vlastnosti:

  • samodiagnostický test na hladinu železa/ferritinu
  • ze vzorku krve
  • výsledek za 5 minut

Upozornění

ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ! Číslo notifikované osoby: 01153308.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.