Zdravotnické prostředky

Audispray Dolo ušní kapky 7 g

Značka: AUDISPRAY

Ušní kapky Audispray Dolo zmírňují bolest a svrbění vnějšího zvukovodu a podporují hojení při zánětech ucha. Obsahují glycerol, který změkčuje ušní maz a místně znecitlivující lidokain.

205
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: Audispray Dolo ušní kapky 7 g

50159021

Úvod

Zdravotnický prostředek Audispray Dolo ušní kapky ulevuje od bolesti a svědění při zánětu vnějšího zvukovodu, zmírňuje otok a podporuje hojení při zánětech ucha. Kapky obsahují glycerol, který má osmotické vlastnosti. Váže vodu, čímž zmenšuje otok a vytváří ochranný film. Dále změkčuje ušní maz a napomáhá jeho odstranění. Obsažený lidokain tlumí povrchovou bolest, má znecitlivující účinek. Vhodné pro dospělé a děti od 6 měsíců.

Hlavní vlastnosti:

  • účinek je založený na osmotických vlastnostech glycerolu
  • zmírňují nepříjemný pocit doprovázející zánětlivé stavy v oblasti ucha, jako je např. bolest ucha a otok
  • s lidokainem, který pomáhá mírnit bolest ucha

Kdy Audispray Dolo použít:

  • při bolesti způsobené pravidelným vystavováním se vodě a vlhkosti, například při plavání v bazénu
  • při bolesti způsobené dlouhodobým nošením sluchátek nebo nahromaděným ušním mazem, vytvářejícím mazové zátky ve vnějším zvukovodu
  • při bolesti způsobené pravidelným používáním čistících kosmetických přípravků, které ničí přirozenou vrstvu chránící vnější zvukovod, jako například šamponů, mýdel a gelů

Složení

0,5% roztok lidokainium-choridu v glycerolu (bezvodém).


Použití

Dospělí a děti starší 12 let aplikují 2 kapky do každého ucha maximálně 3x denně. Dětem od 6 měsíců aplikujte 2 kapky do každého ucha maximálně 3x denně. Používejte pouze dohledem dospělé osoby nebo lékaře. Pokud nedojde do 3 dnů ke zlepšení, nebo se stav zhorší, poraďte se s lékařem. Při použití u dětí je třeba po podání ušních kapek chránit ucho vatovým tampónem.


Upozornění

Nepoužívejte u dětí do 6 měsíců. Nepoužívejte, jestliže máte poškozený bubínek (např. v případě chronického zánětu středního ucha) nebo v případě výtoku z ucha. Nepoužívejte při alergii na jednu ze složek prostředku.

ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.