Úvod
Nebaví vás jíst stále tytéž přílohy a máte radost z pestré stravy? Přemýšlíte o zařazení luštěnin do jídelníčku, ale klasická čočka vás neláká? Vyzkoušejte luxusní druh neloupané černé čočky, která svým vzhledem trochu připomíná kaviár. Má drobná zrnka a po uvaření stále drží tvar. Má jemně oříškovou chuť a výborné výživové vlastnosti. Skvěle se hodí jako příloha k zelenině nebo k masu, lze ji kombinovat s kořenovou zeleninou, vlašskými ořechy nebo ji přidávat do polévek a pomazánek. Při servírování tvoří na talíři krásný barevný kontrast se zeleninou.
Složení
Čočka černá drobnozrnná, neloupaná. Může obsahovat stopy lepku.
Použití
Čočku přebereme, propláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 25 – 30 minut. Můžeme osolit i v průběhu vaření, ochutit kurkumou, saturejkou nebo majoránkou.