Úvod
Nebaví vás jíst stále tytéž přílohy a máte radost z pestré stravy? Přemýšlíte o zařazení luštěnin do jídelníčku, ale klasická čočka vás neláká? Vyzkoušejte tmavou zelenou drobnozrnnou čočku s výraznou chutí. Po uvaření si krásně udrží tvar, hodí se tedy jako příloha k masu i rybám i jako přísada do salátů. Před vařením není potřeba ji namáčet. Je vhodná i na klíčení. Obsahuje vysoký podíl bílkovin a železa a má nízký glykemický index, je tedy vhodná pro zdravý životní styl. Má pěknou olivovou barvu.
Složení
Čočka drobnozrnná. Může obsahovat stopy lepku.
Použití
Čočku přebereme, propláchneme, vložíme ji do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 15 – 20 minut doměkka „na skus“. Osolíme až po uvaření. Můžeme ochutit kurkumou, saturejkou, nebo majoránkou. Pro zvýraznění chuti můžeme čočku zakápnout citrónem.